Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Probleme pentru Băsescu - Mişcarea Populară va fi dată în judecată

ro

24 Oct, 2015 16:42 2236 Marime text
Traian Băsescu a fost ales, astăzi, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, redenumit "Mişcarea Populară". La scurt timp după eveniment, au apărut primele probleme: Mişcarea Populară va fi dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor, potrivit stiripesurse.ro.
 
Fostul preşedinte al Românie şi-a făcut apariţia la Cogresul PMP de la Sala Palatului în uralele celor prezenţi. În timp ce Băsescu era înconjurat de admiratori în extaz, din boxe a început să se audă celebra piesă "Invocaţie", interpretată de Pasărea Phoenix, pe versurile poetului Şerban Foarţă: "Fie să renască numai cel ce har/ are de-a renaşte, curăţit prin jar,/ din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum,/ astăzi, ca şi mâine, pururi şi acum."
 
Contactat de stiripesurse.ro, poetul Şerban Foarţă a afirmat că nu i s-a cerut permisiunea pentru folosirea versurilor compuse de el, iar în aceste condiţii va apela la instanţă.
 
"Textul meu este pentru Pasărea Phoenix şi pentru trupa cu acelaşi nume. Nu are niciun substrat politic, politicianist, electoral. Consider că este o mare încălcare nu neaparat drepturilor de autor, care autor trebuie oricum întrebat, ci a aderenţei cuiva la o mişcare politică sau de altă natură. Mă consider pur şi simplu jignit de faptul că un text de o anumită sacralitate este folosit de un partid care nu are nimic de-a face cu Phoenixul. Şi nu numai ei au cântat, ci şi alţii. E ca şi cum ar fi folclor. Ar trebui să fac o intervenţie în justiţie. Pe de o parte, nu le dau voie să-l cânte. Dacă le-aş da, ar trebui să mă întrebe câţi bani vreau pe el. Dar eu nu le-aş cere bani, pentru că nu vreau să-l cânte", a declarat Şerban Foarţă.

Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text + foto: stiripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii