Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Înregistrare compromiţătoare la Ministerul de Externe – „Îmi bag ... în lege” (video)

ro

09 Mar, 2016 13:49 6030 Marime text
 
E scandal uriaș în Ministerul de Externe după ce șeful secției consulare de la Ambasada României din Turcia a fost rechemat din misiune, scrie ştiripesurse.ro. Cristian Radu, diplomatul în cauză, a trimis ministrului Lazăr Comănescu, dar și premierului Dacian Cioloș, mai multe e-mailuri cu diverse fapte despre care spune că sunt amenințări și ilegalități.

Stiripesurse.ro va publica înregistrarea audio care a ajuns pe masa premierului cu doi ”grei” din MAE: şeful Corpului de Control, Silviu Barbu, și directorul Departamentului Consular, Bogdan Stănescu.
 

”Pe mine mă doare în p... de avocații ăia și de procesul cu MAE. Îți zic pentru ultima oară...îmi bag p... în articolele de lege. Pentru noi, procesele e o chestie de 3 lei. Eu îți spun dacă eu l-am prins pe ala care merge la presa îl execut, înțelegi?”, a spus Stănescu.

 

Silviu Barbu: ”Judecata ta cu MAE e la mișto, e pentru palmares. MAE a pierdut enșpe mii de procese. Procesul tău durează încă 2-3 ani de zile. Suntem cam acelasi grup de oameni peste un an sau peste 2 când se pune problema promovării tale...tot cu noi te întâlneşti, înţelegi?”.

 
Acestea sunt doar câteva din replicile din înregistrarea care zguduie Ministerul de Externe. 

Silviu Barbu: ”Eşti prima persoană cu care discut mai mult chestiile astea, poate din solidaritate. În toate celelalte, am spus o singură dată. Asta şi asta...Tu te judeci cu MAE pentru palmares, e la mişto judecată ta cu MAE. Sancţiunea ta s-a radiat, nu mai ai miza. Dacă tu crezi că arăţi cuiva ceva, te înşeli. MAE a pierdut enşpe mii de procese cu oameni. Tu rămâi pe acasă, asta e singură consecinţă palpabilă, până vine hotărârea. Durează 2-3 ani. Pentru noi, procesele sunt că pentru un doctor pansamentele, nu ne speriem, sunt o chestie de 3 lei. Eu nu mai înţeleg miza! Eu înţeleg mentalitatea din MAE cum să urce fiecare. Dincolo de presiunile de colo, de colo, e o rânduiala. Vine rândul tuturor să prindă mărul de aur. Tu nu eşti într-o situaţia atât de gravă pentru că noi, cei de la CCR, să ne setăm pe ţine, pentru că tu nu ai furat bani. MAE nu a suferit nimic din acţiunea ta.MAE nu a suferit nimic pentru procesul tău. Frăţioare, calculează-le doar cu capul, ce dracu, nu din suflet. Tu poţi să mergi cu procesul 10 ani, cum vrei tu şi judecătorii....Vezi avantajele şi dezavantajele. Promovarea după un an...discutăm despre nişte aprecieri subiective, jumătate, şi obiective, jumătate. Suntem cam acelaşi grup de oameni peste un an sau peste 2 când se pune problema promovării tale...tot cu noi te întâlneşti, înţelegi ce zic? Avocaţii tăi, când se duc la gagici, spun că au proces cu MAE. E plin de agenţi secreţi în sala. Oamenii serioşi, care ştiu ce înseamnă chestia asta, îi doar fix la 1 km în faţă p...îi.
Pentru noi nu e nicio miză. Avocaţii nu fac politică MAE, noi o facem. Sunt nişte reguli. Poţi să ieşi de la pensie din MAE. E a nu ştiu câtă oară când vorbim în această formulă. Eu am o politică mai apropiată de oameni. Mă interesează una din două ori rămâi în sistem şi atunci tre să te ferchezuim, să te ajutăm să înţelegi bine regulile şi să te încadrezi în treaba ta să mergi cum trebuie până la pensie ori dacă e ceva nasol să te zburăm, m-ai înţeles? Noi nu vrem să te zburăm. Logică sistemului se face în interiorul sitemului, nu în afară. Nu faci ce zic avocaţii.
Partea cu procesul dacă vrei să o dregi, fă-o până la vacanţă judecătorească. Dacă ţi-ai propus să mergi la post, şi Ankara e plauzibil...13 luni, fără probleme şi apoi te stabilizezi. La concursul asta n-aş vedea, nu cred că o să se treacă peste semnăturile pe care le dăm noi. Dar, nu ştiuâ, să vedem. Ieri am vorbit cu ambasadorul şi a zis să mai vorbesc cu şeful tău aici de faţă. Asta pentru că e un om al meu acolo şi mie nu prea îmi convin. Asta e în avantajul tău, pentru că e un om al meu acolo care trebuie să vină repede în ţară, la final de august, şi trebuie să te duci să îi iei locul. Eu nu spun că să te duci la instanţa şi să retragi procesul că să pleci la post. Plecare se realizează, semnătură noastră de la Corpul de Control şi de la resurse umane, se realizează dacă nu mai sunt probleme restante la om, Procesele sunt probleme restante.
Unii au steluţa, adică scrie că au proces pe rol, are sancţiune sau ce are. Când se radiază sancţiunea, nu se mai pune. În cazul tău a fost radiată sancţiunea. La ţine apare că are un proces pe rol. Acestea sunt datele problemei. Fără supărare, nu vreau să mai discutăm pe tema asta. La un moment dat, şefii tăi o să zică, ba, câtă încredere putem să avem în băiatul asta dacă el e îmbârligat tot timpul? Mergi pe linia pe care o discuţi cu şeful tău, nu cu cineva din afară. Poţi să discuţi, cel mult, cu ministrul de Externe, dar nu cu altcineva. Ce instituţie poate să aibă încredere în oamenii săi care externalizează subiectul şi-l duc la avocat sau la presă. Eu îţi spun, dacă îl prind pe ăla care se duce la presă, îl execut, îl bag în hărţii de îl ia mama dracu.”







Sursa foto: bn24.ro
Mai multe pe: Stiripesurse.ro
Sursa text: Stiripesurse.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii