Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse Chinezii au cumpărat Rompetrol

ro

15 Dec, 2015 12:48 2521 Marime text
Compania chineză CEFC China Energy Company Ltd a ajuns la un acord pentru achiziţia a 51% din KMG International, care grupează rafinăria Petromidia, lanţul de benzinării Rompetrol, Dyneff Franţa şi celelalte firme din fostul grup Rompetrol, potrivit bursa.ro, care citează Reuters, potrivit Stiripesurse.ro.

Acordul face parte dintr-un pachet de tranzacţii ce totalizează 4 miliarde de dolari, semnat luni la Beijing şi care include înţelegeri între statul chinez şi cel kazah în domenii ca petrol şi gaze, telecomunicaţii şi energie nucleară, precizează sursa citată.

CEFC va prelua controlul KMG International, subsidiară a companiei petroliere kazahe de stat KazMunaiGaz, potrivit a două surse din cadrul CEFC citate de Reuters. Una dintre sursele citate evaluează KMGI, fostul grup Rompetrol, între 500 milioane de dolari şi 1miliard de dolari, se mai precizează pe Stiripesurse.ro.

Printre activele - cheie ale KMGI se numără o capacitate de rafinare de 100.000 de barili pe zi şi faciliatăţi de producţie de 400.000 tone de fertilizatori în România, precum şi aproape 1.000 de benzinării în România şi ţări precum Franţa şi Spania, transmite sursa citată.

Articol complet pe Stiripesurse.ro.

Sursa: Stiripesurse.ro.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii