Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Rusia aruncă totul în aer. Iranul jubilează, Pentagonul se înfurie

ro

13 Apr, 2015 21:35 2157 Marime text
Potrivit ştiripesurse.ro, Iranul a salutat luni decizia Rusiei de a ridica interdicţia privind livrarea de sisteme de rachete antiaeriene de tip S-300, apreciind că aceasta ar putea asigura o "securitate durabilă" în regiune, informează France Presse.

"Dezvoltarea cooperării bilaterale (cu Rusia) şi cu ţările vecine în diverse domenii ar putea fi foarte eficientă pentru stabilitatea şi securitatea durabilă a regiunii", a declarat ministrul apărării iranian, Hossein Dehghan, citat de agenţia oficială Irna.

 
Rusia a ridicat luni interdicţia privind livrarea de baterii antiaeriene S-300 Iranului, estimând că acordul cadru pe tema programului nuclear iranian, semnat la Lausanne, între marile puteri şi Republica Islamică ar permite o eventuală ridicare rapidă a sancţiunilor.
Pentagonul in schimb a criticat luni decizia Rusiei de a pune capăt interdicţiei privind livrarea către Iran a sistemului de rachete de tip S-300, informează AFP.

"Opoziţia noastră la aceste vânzări este veche şi (de notorietate) publică. Credem că aceste vânzări nu vor ajuta cu nimic" în contextul relaţiilor cu Iranul, a declarat colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului. "Orice fel de vânzări de tehnologii avansate (către Iran) reprezintă pentru noi o sursă de preocupare", a adăugat el.

Warren a refuzat să precizeze dacă o eventuală livrare a unor astfel de rachete contravine embargoului impus de ONU autorităţilor de la Teheran în 2010. "Este treaba juriştilor noştri să studieze acest lucru", s-a limitat el să spună.

Rusia a ridicat luni interdicţia privind livrarea de baterii antiaeriene S-300 Iranului, estimând că acordul cadru pe tema programului nuclear iranian, semnat la Lausanne, între marile puteri şi Republica Islamică ar permite o eventuală ridicare a sancţiunilor.
Integral pe ştiripesurse.ro
Sursa: ştiripesurse.ro
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii