Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Bucureşti aduce o schimbare în educație

ro

10 Oct, 2015 11:30 1618 Marime text
 
Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri să anuleze ordinul ministrului Educaţiei privind obţinerea certificatului de conducător de doctorat. Acest ordin elimină conflictul de interese, dar şi obligaţia că teza de abilitare trebuie să fie susţinută în engleză.
 
În primă fază, asociaţia de cercetători Ad Astra i-a cerut public, Ministerului Educaţiei să revoce Ordinul prin care a relaxat condiţiile pe care un profesor trebuie să le îndeplinească pentru a putea coordona studenţi la doctorat.  
 
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, cel care a semnat acest ordin, a declarat pentru HotNews.ro că, „în mod clar, Ministerul Educaţiei va face recurs la această hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti”, și a mai făcut anunțul potrivit căruia, sunt „103 persoane care au obţinut deja atestatul de abilitare în baza acestui ordin şi sigur sunt şi alte dosare de abilitare în curs. Îmi exprim încrederea că, la recurs, se va demonstra că ordinul 3.121/27.01.2015 este emis în condiţii de deplină legalitate, iar până atunci nu se va întâmplă nimic cu cei care au obţinut atestatul, pentru că recursul are consecinţe suspensive faţă de aplicarea hotărârii Curţii de Apel”.
 
„Consider că instanţa, Curtea de Apel, s-a pronunţat în acest fel din cauza neprezentării Ministerului Educaţiei în proces. Nu s-a prezentat în process”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, potrivit aceleiași surse.
 
„Şefa serviciului contencios din Direcţia juridic a Ministerului Educaţiei nu a considerat că este un caz suficient de important pentru a se prezenţa în instanţa şi nici măcar pentru a informa superiorii despre existenţa acestui proces, în 5 octombrie 2015 [dată la care a fost citat Ministerul Educaţiei în proces - n.red.]. Prin urmare, Ministerul Educaţiei nu s-a prezentat şi este oarecum de înţeles decizia Curţii de Apel. La recurs, cu siguranţă Ministerul Educaţiei se va prezenţa şi va aduce propriile argumente care au dus la emiterea acestui ordin privind abilitarea”, a completat Sorin Cîmpeanu pentru HotNews.ro.
 
Când a fost întrebat care sunt măsurile pe care le va lua, ministrul educației a spus: „Faptul că a decis singură că nu e important e foarte grav. Dar nu poate fi de înţeles că nu a informat asupra existenţei acestui termen. Vom analiza”.




Sursa foto: www.mondonews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii