Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Cine e senatorul PSD care vrea șefia PSD, dar e acuzat de evaziune fiscală

ro

07 Sep, 2015 19:10 1818 Marime text
 
Unul dintre senatorii PSD care ar vrea șefia filialei Prahova ar avea probleme cu legea! Mai exact, senatorul Radu Oprea ar fi acuzat de evaziune fiscală, potivit știripesurse.ro
 
În septembrie 2014, sediile firmelor care fac parte din grupul Urban, unde a figurat ca acționar și senatorul Radu Oprea, și care sunt manageriate de omul de afaceri Mihail Ștefănescu, au fost percheziționate de către procurorii DNA. SC ICIM și SC URBAN ELECTRIC sunt două dintre firmele care apar în dosarul „Păvăleanu-Alexe”.
 
Odată cu apariția dosarului „Păvăleanu-Alexe”, Radu Oprea a susținut că nu mai are nicio legătură cu firmele respective. În prezent, senatorul Oprea dorește să candideze la șefia PSD Prahova.
 
Din ordonanța procurorilor din data de 19 februarie 2015 (vezi foto document), SC ICIM SA și SC URBAN ELECTRIC SRL au desfășurat raporturi comerciale cu societăți fantomă, mai exact SC ICIM SA Ploiești a înregistrat și achitat suma totală de 568.442 lei către SC Radu Motors SRL-227.617 lei, către SC Kult Premium Design SRL-40.600, către SC Mar Construct Company SRL-50.000 de lei și către SC S&S Wizard Advertising SRL-250.225 lei.
 
 
Cealaltă firmă, SC URBAN ELECTRIC Ploiești, a înregistrat și achitat suma totală de 596.163 lei, astfel către SC Radu Motors SRL-238.740 lei și suma de 357.423 lei către SC S&S Wizard Advertising SRL.
 
Toate sumele decontate de către societățile respective au fost retrase ulterior în numerar de către împuterniciți pe conturi cu justificări nereale, constând în restituiri creditare firmă.
 
 
Sumele decontate de către contribuabilii menționați ce au fost ridicate în numerar fără justificare legală sunt în cuantum de 1.164.605 lei.
 
Astfel, au fost perfectate contractele nr. 448 din 5 martie 2012 între SC URBAN ELECTRIC SRL, contract semnat de Radu Oprea și SC Mar Construct Company SRL, contractul nr. 2189 din 19 octombrie 2012 între SC URBAN ELECTRIC SRL (contract semnat atât de Radu Oprea, cât și de Mihail Ștefănescu) și SC S&S Wizard Advertising SRL și contractul nr. 2162 din 1 octombrie 2912 între ICIM SA (contract semnat de Mihail Ștefănescu) și SC S&S Wizard Advertising SRL.
 
Procurorii au constat că există probe din care rezultă că suspecții Radu Oprea și Mihail Ștefănescu au săvârșit în calitate de administratori ai SC ICIM SA ȘI SC URBAN ELECTRIC SRL infracțiunile de evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani. De altfel, lui Mihail Ștefănescu i s-a adus la cunoștință faptul că împotriva lui s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani, scrie ziarulincomod.ro


Integral pe stiripesurse.ro


Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii