Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Ce li se pregătește parlamentarilor

ro

13 Sep, 2015 09:35 1918 Marime text
 
Atât PSD cât și PNL vorbesc tot mai mult în ultima vreme despre nevoia unei reforme parlamentare. Ambele tabere susțin că ar avea proiecte gata făcute pentru a apropia instituția de cetățean, potrivit știripesurse.ro.
 
Nici social-democrații, nici liberalii nu au dezvaluit însă oficial ce măsuri vor lua pentru a îmbunatăți imaginea Parlamentului, pentru a-i transparentiza activitatea, dar și pentru a i-o eficientiza.
 
Surse politice au dezvăluit că una dintre metodele prin care ar putea fi îmbunătățită activitatea parlamentară este „profesionalizarea” parlamentarilor. Mulți deputați și senatori aflați la primul mandat, sau poate chiar la al doilea, nu cunosc procedurile parlamentare, regulamentul și statutul parlamentarilor. De aceea o propunere care ar veni în ajutorul acestora sunt cursurile pentru parlamentari.
 
La început de mandat, noii deputați și senatori ar putea fi „școliți” chiar în cadrul Parlamentului pentru a întelege exact care sunt atribuțiile lor și cum trebuie să și le exercite.
 
Sistemul de votare s-ar putea schimba și el. Totul ar urma să devină electronic, inclusiv în comisiile parlamentare. Până și prezența s-ar putea consemna prin semnatură electronică.



Text preluat de pe stiripesurse.ro



Sursa: stiripesurse.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii