Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Campionul retrocedărilor, reţinut de DNA

ro

03 Jul, 2015 10:41 1676 Marime text
 
Omul de afaceri Horia Simu a fost reţinut joi noapte de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au declarat surse judiciare. El a fost adus joi seară pentru audieri la sediul DNA, la finalul percheziţiei desfăşurată întreaga zi la domiciliul său. Conform surselor, prejudiciul în dosar este estimat la 55 de milioane de euro, potrivit stiripesurse.ro

Omul de afaceri Horia Simu este suspectat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în legătură cu obţinerea unor despăgubiri supraevaluate de la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, potrivit aceloraşi surse. Faptele ar fi fost comise între 2006 şi 2008, când Simu a sprijinit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii comisiei.

În perioada respectivă, Horia Simu ar fi depus la dosarul de la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor mai multe înscrisuri nereale, inclusiv o adeverinţă medicală prin care se atesta starea sa precară de sănătate, ceea ce a asigurat un cadru aparent legal procedurii de despăgubire, se mai arată pe ştiripesurse.ro

Potrivit aceloraşi surse, aprobarea raportului de evaluare întocmit în condiţii nelegale a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, sumă de care Simu a beneficiat în mod necuvenit.

La percheziţiile efectuate joi la domiciliul lui Horia Simu au fost găsite mai multe ceasuri de lux, dar şi aproximativ 150 de tablouri care ar fi semnate de pictori celebri, au mai arătat sursele. Tablourile ar fi semnate de pictori celebri, precum Corneliu Baba, Gheorghe Petraşcu ori Samuel Mutzner, spun cei de la Stiripesurse.ro.

Articol complet pe stiripesurse.ro
sursa: stiripesurse.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii