Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Băsescu o atacă pe Merkel, „În România nu pot fi strămutate populații străine”

ro

06 Sep, 2015 22:06 1450 Marime text
 
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, în această seară, despre criza refugiatilor, că România poate refuza o cotă care-i este impusă de europeni, potrivit știripesurse.ro
 
„Am văzut reacția doamnei Merkel, pe care o stimez în mod deosebit și am avut o relație excelentă cu domnia sa, dar nu pot să-i accept declarația, sa primim sirienii, dar nu mai primim est-europeni. Sunt convins că s-a referit la Balcani, în general, albanezi, kosovari. Pe mine m-a surpins poziția doamnei Merkel. Foarte interesantă. Cred că noi am fost în situație mult mai rea, romii noștri erau urcați în avioane și trimiși înapoi din Franța”, a spus Basescu la B1Tv.
 
În ceea ce privește subiectul primirii de refugiați pe teritoriul țării noastre, Traian Băsescu a declarat: „România are un pilon extraordinar în propria ei Constituție, articolul 3, aliniatul 4, care spune că pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.
 
Întrebat ce ar fi făcut în acest context dacă ar fi fost președinte, Băsescu a spus că le-a fi adus liderilor europeni argumentul articolului trei din Constituția României. „Exact asta aș fi făcut. Aș fi spus, am articolul 3 din Constituție, dragi colegi. Nu sunt în Schengen, nici nu vă mă cer acum să intru foarte repede, așa că pe mine lăsați-mă. Statele nu uită când au fost tratate incorect, iar România nu are voie să uite cum a fost tratată, legat de Schengen”, a mai spus Traian Băsescu.
 
„Era anticipabil ce se va intâmpla. Și dacă era anticipabil, de ce ne-a prins nepregătiți acest val de refugiați? Fondul problemei este ciocnirea a două culturi. Niciodată cei din cultura islamică nu vor putea să adopte cultura noastră europeană”, a mai spus fostul președinte, citat de stiripesurse.ro.



Sursa: stiripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii