Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece ani de la titlul de campioană Stelian Carabaş a jucat pentru România Old-Boys în meciul cu gloriile Oţelului Galaţi

ro

24 Feb, 2021 00:00 4940 Marime text
  • În sezonul 2010/2011, Oţelul Galaţi a devenit campioană a României, avându-l pe banca tehnică pe Dorinel Munteanu.
  • La zece ani de la acel eveniment, la Galaţi s-a jucat un meci demonstrativ de old-boys.
  • Partida s-a încheiat la egalitate, 6-6, apoi s-au executat lovituri de la 7 m.
 

Un atractiv meci de fotbal în sală s-a jucat la Galaţi, evenimentul marcând zece ani de când echipa Oţelul Galaţi a devenit campioană a României, în sezonul 2010/2011, avându-l ca antrenor pe Dorinel Munteanu.

Partida demonstrativă de old-boys a adus faţă în faţă glorii ale Oţelului Galaţi şi ale echipei naţionale a României. Pentru formaţia locală au evoluat foşti fotbalişti precum Cristi Brăneţ, Viorel Tănase, Vali Ștefan, Tudorel Pelin, Laurențiu Iorga, Silviu Ilie, Gelu Popescu sau Sorin Haraga. De cealaltă parte, din rândurile României old-boys nu au lipsit Florin Prunea, Dorinel Munteanu, Gică Mihali, Florin Cernat, Marian Ivan, constănţeanul Stelian Carabaș, dar şi Daniel Iftodi. Partida s-a încheiat la egalitate, 6-6, iar spectacolul a fost întregit, la final, de o repriză de lovituri de la 7 m.
 

Preşedinte al Asociației Old-Boys FC Farul Constanţa

Fundaş dreapta sau mijlocaş pe aceeaşi parte a terenului, cu un şut foarte puternic, Carabaş (acum în vârstă de 46 de ani) s-a născut la Medgidia şi a jucat şase ani la Farul Constanța, între 1991 şi 1997. Aceeaşi perioadă a petrecut-o şi la FC Naţional, iar în prima divizie din România a mai evoluat la Steaua (două sezoane), echipă cu care a ieşit campion naţional, în stagiunea 2001/2002. În străinătate a jucat în primele ligi din Turcia (la MKE Ankaragucu), Cipru (AEL Limassol, Anorthosis Famagusta) şi Grecia (Skoda Xanthi). În Liga 1, a bifat 273 de meciuri şi a înscris 21 de goluri. În campionatele externe are 80 de partide şi opt goluri: 17 / 0 în Turcia, 36 / 4 în Cipru şi 27 / 4 în Grecia. A jucat şi în Cupa Cupelor (patru partide), iar la echipa naţională are o selecţie, la partida România - Cipru 2-0, disputată la Constanţa, în anul 2000. În prezent, Stelian Carabaş este preşedintele Asociației Old-Boys FC Farul Constanţa.

Imaginile au fost preluate de pe conturile de Facebook „Stelian Carabaş” şi „Silviu Ilie”.


Citeşte şi:

FC Farul, Steaua, Dinamo și Rapid s-au duelat la ediția a doua a Memorialului „Dumitru Antonescu”

Meci între Selecționata Legendelor și Naționala Artiștilor. Au evoluat și jucători constănțeni
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii