Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vreau să câştig tot cu Metz TT!” Eliza Samara, prezentată la noua sa echipă, campioana Franţei (galerie foto)

ro

19 May, 2016 00:00 3465 Marime text
 

După şase ani plini de succese petrecuţi la Fenerbahce Istanbul (în Turcia), multipla campioană europeană de tenis de masă Eliza Samara, din Constanţa, schimbă echipa de club, urmând a juca din sezonul 2016/2017 la formaţia franceză Metz TT. Cea mai bună jucătoare din România ultimilor ani, Eliza (27 de ani) a fost prezentată deja la noua ei formaţie.
 
Metz TT a celebrat un nou titlu de campioană a Franţei, iar la festivitate a fost invitată şi Eliza Samara, pentru a fi prezentată oficial. Constănţeanca a asistat, în sala Saint-Symphorien, la ultimul meci susţinut în campionat de noua sa echipă, cu Lys Lille Metropole, iar într-o pauză a schimbat câteva mingi cu suporterii lui Metz. La finele partidei, Metz a primit trofeul de campioană. La Metz TT, Eliza a fost primită foarte bine de toată lumea, de la cei din club până la fani. A fost un eveniment deosebit, iar oficialii clubului au scos chiar şi un afiş, în care au anunţat transferul Elizei Samara şi în care au prezentat câteva dintre performanţele acesteia: campioană europeană (la simplu) în 2015, a 23-a jucătoare în clasamentul mondial în februarie 2016 (în prezent ocupă locul 38), câştigătoare a turneelor Pro Tour de la Doha (Qatar) - 2015, Olomouc (Cehia) - 2014 şi Santos (Brazilia) - 2013, participantă la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012 (Eliza obţinând calificarea şi la ediţia din 2016, de la Rio).

Cine sunt noile sale colege



„Am avut parte de o primire frumoasă, care m-a impresionat. Avem echipă omogenă. Vrem să câştigăm campionatul francez din nou, dar şi Liga Campionilor“, a declarat Eliza Samara, care, cu Fenerbahce, a obţinut tot ce se putea obţine: campionatul, Cupa Turciei, Liga Campionilor şi Cupa Europei. Ieri, constănţeanca s-a întors din Franţa în Turcia, iar astăzi şi mâine va susţine ultimele sale meciuri la Fenerbahce, în Cupa Turciei. Noile colege ale Elizei de la Metz sunt Carole Grundisch, Fu Yu, Jiaduo Wu, Yunli Schreiner şi Pauline Chasselin.  

O nouă provocare

La Metz, campioana constănţeană a fost intervievată de „Le Republicain Lorrain”. „Vreau să câştig totul cu Metz TT”, a declarat Eliza, într-un articol semnat de Maxime Rodhain.

„În ianuarie 2013, când am jucat contra lui Metz cu Fenerbahce, în sferturile Cupei Europei ETTU, nu mă gândeam că, peste trei ani, voi ajunge în Franţa. Nu mă gândeam atunci că voi părăsi echipa din capitala Turciei. Dar nu ştii niciodată ce-ţi rezervă viitorul, astfel că iată-mă la Metz! În primul rând, am semnat cu această echipă întrucât ştiu cum joacă şi cunosc toate fetele. Apoi, campionatul Franţei e unul foarte puternic, care îmi va permite să susţin meciuri interesante şi să progresez. Oportunitatea de a semna cu Metz a venit într-un moment bun al carierei mele. Aveam nevoie de o provocare. Condiţiile de la Metz sunt excelente, iar publicul, unul cald, vine în număr mare la meciuri. E perfect pentru mine! Vreau să câştig totul cu Metz! Vreau să ajut echipa să cucerească un nou titlu de campioană a Franţei şi, de asemenea, să câştige Liga Campionilor“, a declarat Eliza pentru „Le Republicain Lorrain”.    


Sursa foto: Facebook (Metz Tennis de Table, Duarte Fernandes, Euch Raziel Tatoue) şi Jean-Cristophe Fraisse               
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii