Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voicu Săbău, fost vicepreşedinte al AJF, a fost înmormântat ieri „A făcut lucruri extraordinare pentru fotbalul constănţean“ (galerie foto)

ro

25 May, 2017 00:00 3365 Marime text
Voicu Săbău, cel care, în perioada 1990 - 2009, a îndeplinit funcţiile de vicepreşedinte şi secretar al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, a fost condus ieri pe ultimul drum. Fost arbitru de fotbal, Voicu Săbău s-a stins din viaţă la vârsta de 85 de ani şi a fost înmormântat la Cimitirul Central din Constanţa. 
 
Pe ultimul drum i-au fost alături şi prieteni, şi foşti colaboratori de la AJF Constanţa, arbitri, foşti arbitri sau antrenori. Nu au lipsit Lucian Cîrjă (preşedintele AJF), Vasile Mihu (preşedinte de onoare AJF), Stere Guteanu (secretar general al AJF), Vasile Cenuşe (şeful Comisiei de Disciplină a AJF), Ioan Gheorghică (şeful Comisiei de Arbitri a AJF), Dănuţ Drăgulin, Costel Costin, Dumitru Momescu, Cătălin Toader, Stancu Tudor, Eugen Ştefănescu, Marian Ştefănescu, Gheorghe Fogoroş, Vasile Enache, Naum Dumitru sau Alberto Stângă (de la CS Agigea). Printre coroanele de flori depuse s-au aflat şi cea a FC Viitorul, şi cea a Academiei Hagi, aduse de Ştefan Soldat şi Georges Stercu. Peste puţine zile, pe 31 mai, Voicu Săbău ar fi împlinit 86 de ani.

Om deosebit, de caracter

„Faptul că Voicu Săbău a lucrat 19 ani la AJF spune multe despre capacitatea sa profesională. A fost un om deosebit, de caracter, o persoană comunicativă, de la care am învăţat multe, atât în arbitraj, cât şi în activitatea administrativă“, a declarat Lucian Cîrjă. „Împreună cu Voicu Săbău şi cu fostul secretar Nicu Răcuciu, am pus bazele AJF Constanţa, ca membri fondatori, în 1990. Voicu Săbău a făcut lucruri extraordinare pentru fotbalul constănţean, mai ales în perioada de început a AJF, când ne confruntam şi cu greutăţi. A avut un suflet ales, a fost un om meticulos şi respectat“, a spus şi Vasile Mihu.
În memoria lui Voicu Săbău, la meciurile organizate de AJF Constanţa în acest weekend se va ţine un moment de reculegere.

Un model de urmat în viaţă

Vasile Cenuşe a arătat că Voicu Săbău era un om extrem de serios şi avea prestanţă. „Îl cunosc din anul 1976, când am făcut şcoala de arbitri, iar el era încă arbitru activ. Am avut o relaţie specială atât cu el, cât şi cu familia dânsului“, a precizat Vasile Cenuşe. „În perioadă fotbalistică tulbure de după Revoluţie, când spuneai Voicu Săbău, spuneai AJF. Era o persoană tipicară şi ordonată. Am crescut pe lângă el, avându-l observator la multe meciuri, pe când arbitram. Am învăţat enorm de la el. Era onest, avea bun-simţ şi găsea mereu o vorbă bună şi o mângâiere la adresa ta, care te făceau să laşi capul în jos şi să te gândeşti că Voicu Săbău e un model de urmat în viaţă“, a precizat Ioan Gheorghică.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii