Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Croația, Gordan Jandroković

ro

03 Dec, 2018 19:36 1058 Marime text
Luni, 3 decembrie 2018, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Republica Croația, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului croat, Gordan Jandroković.

Cu această ocazie, prim-ministrul român a salutat dinamica pozitivă a dialogului politic bilateral, atât pe linie guvernamentală, cât şi parlamentară. Relațiile dintre cele două state sunt foarte bune și au la bază poziționări similare, asupra unor aspecte ale sferei de problematici regionale, europene și internaționale, a precizat înaltul oficial de la București.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că, având în vedere cadrul extins al cooperării dintre România și Republica Croația, diplomația parlamentară are un rol important în identificarea unor noi oportunități de cooperare, necesare pentru consolidarea în continuare a relațiilor economice și sectoriale.

De asemenea, șeful Executivului a precizat că România, în calitate de susținător consecvent al politicii de extindere și stat membru UE, aflat în vecinătatea directă a regiunii, cu interese specifice de stabilizare şi securitate pentru regiune, sprijină obiectivele UE în raport cu Balcanii de Vest, regiune care ocupă un loc important între obiectivele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. 

Prim-ministrul României și președintele Parlamentului Republicii Croația au discutat, de asemenea, despre pozițiile similare pe care cele două state le au pe o serie de dosare europene: viitorul Europei, politica de coeziune, relațiile dintre statele zonei Euro și cele non-Euro, spațiul Schengen și gestionarea frontierelor externe ale UE, Vecinătatea Estică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii