Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victoria, ratată în prelungiri Scouteri de la echipe germane, prezenţi la meciul dintre ACS Performer şi Steaua

ro

01 Sep, 2017 00:00 5643 Marime text

Întâlnirea dintre echipele de juniori A ale ACS Performer Constanţa şi CSA Steaua Bucureşti, contând pentru etapa a treia a campionatului, a avut parte şi de oaspeţi din străinătate
  
Terenul SNC din Constanţa a găzduit întâlnirile de juniori Under-17 şi Under-19, din seria a şasea, dintre ACS Performer Constanţa şi CSA Steaua Bucureşti. În prezenţa unei asistenţe numeroase, clubul de pe litoral a ieşit din această dificilă dublă cu un egal (la U-19) şi un eşec la limită (la U-17). În rândul spectatorilor s-au aflat şi reprezentanţi ai Academiei Hagi, ai FC Viitorul sau ai SSC Farul, dar şi scouteri din Germania.
 
Meciul de la juniori A (Under-19, născuţi după 1 ianuarie 1999), în care s-au întâlnit primele două clasate înaintea rundei, CSA Steaua fiind prima, cu şase puncte, iar Performer secondând-o, cu trei puncte (dar având un meci în minus), s-a încheiat la egalitate, 1-1. Steaua a deschis scorul în minutul 6, iar echipa gazdă, pregătită de Viorel Farcaş şi Gabriel Dobre, a marcat în minutul 37.
 
„A fost un meci bun, ambele echipe practicând un fotbal de nivel ridicat. Arbitrul a permis însă jocul cam dur al adversarilor noştri. În prima repriză, cei de la Steaua ne-au faultat de 26 de ori şi nu au primit un galben. Din minutul 68, am evoluat în inferioritate numerică, după ce Caragea a luat roşu în urma a două avertismente. Chiar şi aşa, am avut şansa victoriei în minutul 90+4, dar Zamfir a irosit o ocazie importantă. În minutul 28, am mai înscris o dată, prin Robu (care a marcat cu capul), însă reuşita a fost anulată (eronat, după părerea noastră), pe motiv de ofsaid“, a declarat Viorel Farcaş.

SSC Farul a luat doi jucători de la Performer la Voluntari 

ACS Performer a început meciul cu: G. Micu - Lefter, Gânţu, Ştefancu, Caragea - Zanfir, Apostolache, Robu, G. Marian - Dumitraşcu, C. Zamfir (cpt.). Au mai jucat Iacob şi M. Cristea. Pe 13 septembrie, ACS Performer şi FC Viitorul se întâlnesc în meci direct (restanţă din etapa a doua), astfel că cei de la FC Viitorul şi-au spionat acum adversarii, dar i-au văzut pe viu şi pe cei de la CSA Steaua, un alt adversar din campionat. De asemenea, la meci a fost prezent şi antrenorul principal de la SSC Farul, Petre Grigoraş, ajutoarele sale din corpul tehnic, dar şi alţi reprezentanţi ai echipei de Liga a 3-a. După meci, Grigoraş a anunţat doi juniori de la Performer, Apostolache şi Zamfir, că fac parte din lotul SSC Farul pentru meciul cu FC Voluntari II, de astăzi, din etapa a doua a campionatului, ceea ce reprezintă debutul echipei constănţene în întrecere.

Steaua s-a impus la U-17 

Totodată, la confruntarea U-19 dintre ACS Performer şi CSA Steaua au fost prezenţi şi scouteri de la două echipe germane, pentru a urmări mai mulţi tineri talentaţi. „Au venit doi scouteri, unul de la echipa secundă a lui Wolfsburg şi unul de la formaţia Leipzig“, a spus Viorel Farcaş. Întrecerea Under-17 i-a revenit CSA Steaua cu 1-0, oaspeţii marcând în minutul 64.

Academia Farul, 4-0 cu FC Voluntari II 

În aceeaşi etapă, echipele Academiei Farul au jucat pe teren propriu cu FC Voluntari II. La Under-19, s-au impus oaspeţii, cu 4-2, golurile constănţenilor fiind marcate de Alin Dohotariu şi Valentin Uzun. Academia Farul a avut însă doi eliminaţi, Ionuţ Maliu şi Alin Dohotariu. La Under-17, victoria le-a aparţinut gazdelor, scor 4-0, graţie reuşitelor lui Robert Mustacă (2), Andrei Drăgănescu şi Eduard Brânzan. În aceeaşi serie, ar fi trebuit să joace şi FC Viitorul, dar cele două partide, din deplasare, cu Unirea Slobozia, au fost amânate, întrucât echipa constănţeană are mai mulţi jucători la loturile naţionale. Din acelaşi motiv au fost reprogramate şi confruntările FC Viitorul din etapa a patra, cu FC Voluntari II.

Cum arată ierarhiile 

Clasamentele sunt următoarele: la U-17 - 1. FC Viitorul - 6p (un meci în minus), 2. Academia Farul - 6p, 3. FC Voluntari II - 4p, 4. CSA Steaua - 4p, 5. ACS Performer - 3p, 6. Unirea Slobozia - 0p (un meci în minus); la U-19 - 1. CSA Steaua - 7p, 2. ACS Performer - 4p (un meci în minus), 3. FC Viitorul - 3p (două meciuri în minus), 4. FC Voluntari II - 3p, 5. Unirea Slobozia - 3p (un meci în minus), 6. Academia Farul - 0p. Regulamentul de desfăşurare s-a schimbat faţă de ediţiile precedente. În primă fază, echipele din toată ţara au fost împărţite în 19 serii preliminare a câte şase echipe.
Echipele clasate pe primul loc (la finalul turului şi returului) vor continua în Liga Elitelor U-19 şi U-17 (doar aceste echipe se vor lupta pentru titlul naţional), iar formaţiile de la locurile 2-6 din cele 19 serii preliminare vor evolua mai departe în Campionatul Naţional U-19 şi U-17.
 
Sursa foto: captură Dotto Sport 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii