Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicelideri după victoria de pe terenul lui CFR Cluj Hagi crede că FC Viitorul poate fi surpriza Ligii 1 (galerie foto)

ro

21 Oct, 2015 00:00 1161 Marime text


FC Viitorul a început perfect returul de campionat, cu o victorie în fieful fostei campioane a României CFR Cluj. Succesul i-a urcat pe elevii lui Gică Hagi pe locul doi în clasament, la patru puncte în spatele liderului Astra Giurgiu
 
FC Viitorul a câştigat cu 2-1 (Chiţu 56, Benzar 84 / Lopez 64) partida din etapa a 14-a a Ligii 1. A fost al treilea succes al constănţenilor din patru meciuri jucate pe terenul clujenilor! Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, spune că, faţă de sezonul trecut, echipa sa are mult mai multă încredere, ceea ce se vede în joc şi în rezultate. Atât la pauză, cât şi la final, au existat fani ai lui CFR Cluj care l-au fluierat pe „Rege“.
 
La Cluj, FC Viitorul a jucat în formula: Râmniceanu - Benzar, Boli, Mitrea, Cr. Ganea - Aganovic (77 Nicoliță), I. Filip, Achim - Chițu, I. Hagi (65 Nedelcu), Tănase (86 Cernat). De cealaltă parte, CFR (antrenor, Francisc Dican) a mizat pe: Mincă - Coelho, Larie, Tinc, Camora - Jakolis (82 Nouvier), Petrucci (60 Negruț), Gomelt, Vitor Bruno (77 Păun) - Lopez, Beleck. Graţie acestui succes, Viitorul a urcat pe locul doi în clasament, cu 26 de puncte, la egalitate cu Steaua şi Pandurii Tg. Jiu, dar cu golaveraj superior. Lider este Astra Giurgiu, cu 30 de puncte. În 14 meciuri de campionat, echipa lui Hagi are şapte victorii, cinci egaluri şi numai două înfrângeri, golaveraj 23-12. În etapa următoare, FC Viitorul va evolua pe teren propriu, la Ovidiu, cu FC Botoşani, echipa de pe locul 11, cu 12 puncte. Partida a fost programată luni, 26 octombrie, de la ora 20.30.

Puştii cresc frumos

„Am obţinut trei puncte foarte mari la Cluj, pe un teren pe care ne simţim bine, ne merge bine. Sunt mulţumit pentru această victorie. Este adevărat, am avut şi şansă, dar, cum în alte partide, norocul ne-a fost potrivnic, de această dată l-am avut aliat. În ciuda unui teren greu, care împiedică jocul tehnic, ne-am descurcat. Am început bine partea secundă, iar drept rezultat, am marcat. Mă bucur că ne revin şi jucătorii pe care i-am avut accidentaţi ori nu erau la capacitate maximă din punct de vedere fizic. Viitorul poate fi surpriza campionatului. Nu ne va fi uşor, dar, faţă de anul trecut, suntem mult mai încrezători pe teren. Încet-încet, creştem. Şi o facem frumos. Arătăm bine. Am jucat de la egal la egal cu multe echipe importante din campionat, iar pe unele le-am şi dominat. Trebuie să muncim la fel în continuare şi să devenim şi mai buni“, a declarat Gică Hagi.

„A fost ceva izolat“

„Regele“ a fost fluierat de unii suporteri clujeni, atât la pauză, cât şi la final, tehnicianul Viitorului fiind taxat pentru unele declaraţii ale sale. „A fost ceva izolat, am fost şi aplaudat. Probabil că puţin domnul Mureşan (n.r. Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj) a avut grijă să îi alimenteze, dar nu e problemă. Eu sunt un rival, însă cred că totul se termină după meci şi rămân lucrurile bune. Nu am vorbit cu domnul Mureşan, o să vorbesc. Mi-am spus numai o părere, dar, dacă e supărat pe mine, îmi cer scuze. Cu toţii vrem să fie mai bine în fotbalul românesc. Declaraţiile mele nu au avut nicio conotaţie. Mă bucur că CFR e în prima ligă, să rămână 100.000 de ani, că câştige campionate, că ne-a reprezentat cum trebuie în Europa. Fotbalul românesc are însă multe probleme şi am sesizat anumite lucruri, nu neapărat nume. Nu e normal să votăm un lucru şi, după aceea, să fie altceva, că facem comedie“, a arătat Hagi, la Digi Sport.    

Intrare liberă la meciul de Liga Campionilor de la Ovidiu

Astăzi, de la ora 18.00, stadionul central din Complexul Academiei Hagi de la Ovidiu (arena pe care joacă FC Viitorul) va găzdui meciul internaţional din Youth League (Liga Campionilor pentru Tineret) FC Viitorul - FC Minsk. Meciul contează pentru manşa secundă a turului întâi, iar în prima întâlnire, din Belarus, scorul a fost egal, 2-2. „Calificarea este singurul nostru gând pentru meciul de mâine (n.r. astăzi)“, a declarat unul dintre jucătorii Viitorului, Alexandru Cicâldău. „Vom face orice pentru obţinerea calificării“, a completat Paul Iacob.
 
FC Viitorul a anunţat că, la acest meci, intrarea tuturor spectatorilor va fi liberă şi se va face la tribuna I şi la tribuna a II-a. Posesorii de abonamente la meciurile echipei din Liga 1 vor avea întâietate în păstrarea locului inscripţionat pe cardul emis de către club, ca abonament. Accesul în incinta stadionului se va face începând cu ora 16.30. Fumatul şi consumul de seminţe sunt interzise în incinta sectoarelor de tribună. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate din jurul stadionului.

Sursa foto: sportpictures.eu 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii