Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa, primul meci oficial din 2022 Veşti bune pentru suporterii „delfinilor“ la meciul cu Potaissa Turda (GALERIE FOTO)

ro

31 Jan, 2022 00:00 2603 Marime text

 

 
  • Potaissa a disputat în devans două partide de campionat, câştigându-le pe amândouă şi urcând provizoriu pe locul întâi în clasament.
  • Fostul lider, HCDS, a coborât pe poziţia secundă, dar, dacă învinge echipa din Turda, revine în fruntea ierarhiei. 
  • Partida de luni de la Constanţa este prima a HCDS dintr-o serie de foc, urmând confruntările cu CSA Steaua, Dinamo Bucureşti şi Minaur Baia Mare.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa susţine luni, 31 ianuarie, primul meci oficial din noul an, întâlnind pe teren propriu Potaissa Turda, în prologul etapei a 16-a a Ligii Naţionale.
 
Întâlnirea este găzduită de Sala Sporturilor din Constanţa, de la ora 16.00, iar TVR2 va transmite meciul în direct. Oficialii HCDS le-au dat o veste bună fanilor. Astfel, accesul (la maximum 30% din capacitatea sălii) va fi permis şi pentru suporterii care prezinta un test PCR din ultimele 72 de ore sau un test rapid antigen din ultimele 48 de ore, nu doar pentru cei care prezintă certificatul verde. Totodată, accesul pentru minori este permis fără test sau certificat verde. Întrucât, pe 12 și 20 februarie, va susţine dubla cu Alingsas HK, din optimile de finală ale EHF European Cup, Potaissa a disputat în devans două partide de campionat, câştigându-le pe amândouă (31-24 cu U Cluj și 37-31 cu Poli Timișoara) şi urcând provizoriu pe locul întâi în clasament, cu 42 de puncte (în 17 meciuri). Fostul lider, HCDS (40 de puncte, 15 meciuri), a coborât pe poziţia secundă, dar, dacă învinge Potaissa, revine în fruntea clasamentului. 
 
Începe seria de foc
 
Partida de luni de la Constanţa este prima a HCDS dintr-o serie de foc, fiind urmată de confruntările cu CSA Steaua (locul 4, cu 36p, în 15m) - în deplasare, Dinamo Bucureşti (locul 3, 39 p, în 14m) - acasă şi Minaur Baia Mare (locul 5, cu 31p, în 15 m) - în deplasare. „Ne așteaptă «infernul», dar pentru asta muncim în fiecare zi, pentru asta ne-am pregătit. Le mulțumim suporterilor că au venit la amicalele cu Alexandria. Sperăm ca la meciul cu Turda să vină mult mai mulți, pentru că avem nevoie de ei“, a declarat, potrivit site-ului oficial al clubului, George Buricea, antrenorul HCDS. Echipa de pe litoral a susţinut cele două amicale pe teren propriu, câştigându-le pe ambele, scor 29-26 (14-11) şi 33-24 (13-9).    
 
„Ce aș fi vrut eu să le joc pe astea patru...“
 
Ionuţ Nistor, căpitanul HCDS, a suferit o intervenție chirurgicală, în urma durerilor lombare din ultimul timp, care s-au acutizat după ce extrema dreapta s-a accidentat la echipa națională, în meciul România - Republica Moldova, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial. Intervenția chirurgicală a decurs bine, însă handbalistul va trebui să treacă printr-o perioadă de recuperare de durată. „Ce aș fi vrut eu să le joc pe astea patru și apoi să mă pregătesc de operație și recuperare! Îmi pare rău pentru echipă, că i-am lăsat pe băieți într-un moment greu. Dar, mă bucur că am luat decizia asta, să mă fac bine, pentru că în ultimul an am jucat la 60-70%, din cauza durerilor“, a precizat Ionuţ Nistor, conform sursei citate.
 
Ionuţ Stănescu, la Budapesta
 
Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud, a participat, la Budapesta, la Adunarea Generală a Forum Club Handball, dar a şi asistat la partide de la Campionatul European. „Un week-end plin de experienţe la cel mai înalt nivel handbalistic: atât din punctul de vedere al spectacolului din sală, cât şi al întâlnirilor EHF pentru dezvoltarea handbalului european. Mă bucur că reprezint HC Dobrogea Sud Constanţa şi România la această adunare generală a forului european de handbal şi sunt nerăbdător pentru începerea proiectelor prezentate aici. Clubul nostru va sprijini întotdeauna iniţiativele EHF“, a menţionat Ionuţ Stănescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud şi Ionuţ Stănescu)
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud Constanţa a câştigat ambele amicale cu CSM Alexandria

Căpitanul HC Dobrogea Sud Constanța, Ionuț Nistor, a fost operat. „Băieții vor juca pentru el meciul cu Turda“

HC Dobrogea Sud. Daniel Vasile, numărul unu
A stat în umbra altor portari buni, acum a venit vremea lui. „Presiunea l-a ambiţionat“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii