Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificare inaintea derbiurilor decisive

ro

18 Mar, 2009 01:13 1054 Marime text

handbal_hcm.jpg#Handbal Club Municipal va începe, la sfârşitul acestei săptămâni, partidele care vor stabili, în mare parte, campioana din acest sezon

Formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi va juca astăzi, de la ora 17.00, în deplasare, împotriva „lanternei roşii", CSM Oradea, într-un meci contând pentru etapa a XX-a a Ligii Naţionale la handbal masculin.

Cu şapte etape înainte de finalul sezonului, lupta pentru titlu se înteţeşte, HCM, Reşiţa, Dinamo şi Steaua urmând să joace meciurile directe care ar putea decide cine se va încununa în acest an cu laurii de campioană. Până atunci, liderul la zi al Ligii Naţionale, Handbal Club Municipal Constanţa, va disputa ultima partidă înainte de meciurile decisive din campionat. Echipa de pe litoral se va deplasa la Oradea, unde va întâlni formaţia locală CSM (locul 13, cu 4 puncte). Bogdan Şoldănescu este singurul indisponibil din trupa constănţeană care nu va face deplasarea în vestul ţării, accidentându-se la meciul cu Minaur Baia Mare. Altfel, vor reveni în lot cei care au fost menajaţi runda trecută: Vukovic, Adzic, Timofte, Sadoveac şi Schuch. Având în vedere partidele extrem de dificile pe care le vor disputa în următoarea perioadă, tehnicianul constănţenilor, Zoran Kurtes, va încerca, în funcţie de evoluţia partidei, să-şi menajeze titularii pentru a nu risca unele accidentări. După acest joc, HCM intră în hora meciurilor care vor stabili, în mare parte, campioana din acest sezon. Astfel, sâmbătă, HCM va întâlni la Sala Sporturilor principala urmăritoare din clasament, UCM Reşiţa. După acest meci, constănţenii se vor deplasa în Spania, la sfârşitul săptămânii viitoare, pentru meciul tur cu Pevafersa Valladolid, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Cupelor. HCM va reveni apoi în campionat pentru un alt meci extrem de important în lupta pentru titlu, Toma şi compania deplasându-se în Capitală pentru confruntarea cu Dinamo. Două succese ale constănţenilor în cele două partide de campionat ar decide în mare parte campioana actualei stagiuni.

„Antrenament" şi pentru elevii lui Omer

În cadrul acestei etape, UCM Reşiţa este favorită certă în partida pe care o va disputa pe teren propriu, în compania formaţiei Universitatea Cluj (locul 8, cu 18 puncte). Trupa lui Aihan Omer este la trei puncte distanţă de liderul HCM Constanţa şi orice pas greşit o scoate definitiv din lupta pentru titlu. Cealaltă pretendentă la titlu, Dinamo Bucureşti, are o misiune grea în această rundă, alb-roşii întâlnind în Capitală revelaţia acestui sezon, HC Odorhei. După 19 etape, dinamoviştii ocupă poziţia a treia în clasament, la un punct distanţă de Reşiţa şi la patru de HCM. Astăzi se mai dispută partidele: Pandurii Târgu-Jiu - Steaua MFA Bucureşti, Ştiinţa Municipal Bacău - CSM Medgidia, Bucovina Suceava - Poli Timişoara şi Minaur Baia Mare - CS H&V Piteşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii