Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Variante de stadion pentru Liga a 3-a Fanii participă la o nouă acţiune de ecologizare la arena „Farul“

ro

12 Aug, 2017 00:00 2630 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou-promovată în Liga a 3-a, încă nu a stabilit pe ce stadion va susţine partidele de acasă din Liga a 3-a (de regulă, vinerea). Prima opţiune se îndreaptă pentru stadionul „Farul“, o variantă de rezervă fiind stadionul „Portul“. 
 
Întrucât, la arena din strada Primăverii, bălăriile au crescut din nou în tribune, suporterii participă din nou la o acţiune de ecologizare, sâmbătă, 12 august, de la ora 9.00. „Din păcate, curgerea ireversibilă a timpului nu a fost blândă cu stadionul Farul. La doar o lună şi jumătate de la disputarea manşei retur a barajului de promovare, tribunele au fost din nou acaparate de vegetaţie. Aici intervenim noi, suporterii! Aceiaşi suporteri, care după modelul multor glorii fariste, am ocupat orice funcţie în acest club. Am fost pe rând furnizori de apă şi materiale igienico-sanitare, de echipamente de joc şi mâncare pentru cantina clubului, şoferi, magazioneri, secretari, iar acum, mulţi dintre noi încercăm să ne obişnuim cu noua postură de «patroni». Dar, înainte de toate, suntem suporteri! Noi luăm loc în acele tribune şi nouă ne revine sarcina de a le ecologiza şi întreţine pentru noi şi prietenii, părinţii sau copiii noştri. Suntem deja obişnuiţi cu această activitate, ştim cu ce ne-am confruntat până acum, aşa că de această dată ar trebui să fie «floare la ureche»! Din nou, acţiunea de ecologizare va coincide cu o minivacanţă, de data aceasta, cea de Sfânta Maria, o sărbătoare cu o semnificaţie deosebită pentru toţi «marinarii». Şi, ca şi în iunie, suntem siguri că împreună vom duce treaba la bun sfârşit!“, spun fanii.

Omologare pentru Liga a 3-a 

Cei care iubesc Farul sunt invitaţi să pună umărul pentru omologarea stadionului şi pentru Liga a 3-a. „Vă aşteptăm în număr cât mai mare la curăţenie! Înarmaţi cu tot ceea ce este necesar: lopeţi, sape, fierăstraie, saci menajeri, mănuşi de protecţie şi o pătură! Cei care au participat la curăţenie în iunie ştiu de ce! Să punem umărul pentru omologarea stadionului Farul şi pentru Liga a III-a. Să jucăm «acasă», pentru că aici am trăit cele mai frumoase clipe şi am legat prietenii de viaţă! Chiar dacă gazonul va fi un impediment, suntem siguri că va fi compensat din plin de aportul spectatorilor!“, arată suporterii. 

Fiecare opţiune are dezavantajele ei 

Cei care au înfiinţat echipa, anul trecut, recunosc că SSC Farul suferă la capitolul infrastructură. „Dacă, din punct de vedere financiar, SSC Farul are şansa ca, în acest sezon, să aibă cea mai bună situaţie dintre echipele înfiinţate de suporteri, din păcate, la capitolul infrastructură încă suferim. U Cluj şi Petrolul au posibilitatea de a evolua pe arene moderne, stadionul Oţelului Galaţi este bine întreţinut, doar noi trebuie să ne mulţumim cu bătrâna arenă din Strada Primăverii nr. 2. Varianta de rezervă este Stadionul Portul, dar fiecare opţiune are dezavantajele ei. Ambele stadioane nu au un gazon corespunzător pentru desfăşurarea competiţiilor, iar pentru disputarea meciurilor pe stadionul Portul ar fi necesară montarea a cel puţin 200 de scaune, tot acesta fiind şi numărul spectatorilor care vor putea lua loc în tribune“, au precizat cei de la SSC Farul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii