Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va urca pe o poziţie record în clasamentul mondial Simona Halep joacă astăzi în semifinale la Indian Wells

ro

14 Mar, 2014 00:00 2099 Marime text
Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep va urca, de la începutul săptămânii viitoare, două poziţii în clasamentul mondial (de pe şapte pe cinci), în urma evoluţiilor sale de la turneul de la Indian Wells şi a rezultatelor contracandidatelor sale, care i-au fost favorabile. Simona va deveni astfel jucătoarea cea mai bine clasată din istoria tenisului românesc, doborând recordul Irinei Spârlea, care urcase până pe 7 în 1997. În această seară, Simona va evolua în semifinale la turneul californian, contra polonezei Agnieszka Radwanska, cea care a eliminat-o în sferturi, scor 7-5, 2-6, 6-4, pe Jelena Jankovic, din Serbia. Simona este cap de serie numărul 6 la Indian Wells, iar Radwanska, a doua favorită a turneului, ocupă locul trei WTA. Simona a trecut în sferturi, scor 6-2, 6-2, de sportiva australiană Casey Dellacqua, venită din calificări. „Sunt foarte bucuroasă că am câştigat în două seturi în sferturi. Am jucat foarte bine, am atins un nivel mai înalt decât în zilele precedente. Mi-am făcut jocul meu, am simţit mingea şi am fost agresivă. Sunt fericită pentru prima mea semifinală la un turneu Mandatory. Muncesc din greu în fiecare zi şi scopul meu e să joc cât mai multe meciuri la fiecare turneu la care particip. Meciul cu Radwanska va fi greu, o cunosc pe poloneză, vreau să mă bucur de tenis. Sunt pregătită”, a declarat Simona Halep.
 
Condusă cu 5-2, a bătut cu 7-5!
 
Cele două s-au întâlnit de cinci ori până acum, Radwanska învingând în trei partide. Simona a câştigat în schimb ultimele două întâlniri directe, inclusiv în Qatar, turneul la care a triumfat constănţeanca în acest an. Partida s-a jucat pe 15 februarie, Simona câştigând cu 7-5, 6-2, după ce Radwanska a condus-o în setul întâi cu 5-2! „Am bătut-o pe Radwanska la Doha, cu un tenis bun. M-a condus cu 5-2, astfel că a trebuit să schimb tactica, iar totul a mers bine apoi. Trebuie să fiu agresivă şi concentrată ca să înving şi acum”, a spus Halep, care poartă la mâna stângă o brăţară roşie, pentru a-i aduce noroc la meciuri. „Faptul că voi deveni cea mai bine clasată jucătoare din istoria României înseamnă mult pentru mine. Dar visul meu e să câştig un turneu de Mare Şlem, aşa cum a făcut-o Virginia Ruzici. Toate jucătoarele îşi doresc să fie pe locul întâi în ierarhia WTA, dar pentru mine clasamentul e mai puţin important decât triumful într-o întrecere de Grand Slam”, mai spune Simona. În vârstă de 22 de ani, constănţeanca are 1,68 m înălţime şi 60 kg greutate. Are şapte titluri în palmares (unul în acest an). În 2014 a câştigat 711.430 de dolari din suma de 2.751.075 de dolari obţinuţi până acum în carieră. De cealaltă parte, Agnieszka Radwanska are 25 de ani, 1,73 m şi 56 kg. S-a născut la Cracovia. Nu a câştigat niciun turneu în 2014, dar are 13 în întreaga carieră. Şi la câştigurile totale poloneza o conduce pe Simona (14.787.253 de dolari), dar până acum în acest an a câştigat mai puţin decât constănţeanca (617.243 de dolari).
 
Surpriza din parcare
 
Simona Halep s-a declarat măgulită de modul în care este tratată de oameni şi de atenţia cu care este înconjurată. „Sunt recunoscută peste tot. Chiar şi când parchez maşina. Odată, nu găseam un loc unde să-mi las maşina, dar, spre surprinderea mea, a venit cineva şi mi-a oferit o poziţie în faţa hotelului”, a spus Simona, care a dezvăluit că, atunci când se află acasă ori se odihneşte în camera de hotel, la turnee, nu urmăreşte filme la televizor, întrucât nu poate sta concentrată, cu ochii lipiţi pe ecran, două ore, cât durează producţia. „Sunt o fată normală, ca toate celelalte. Îmi place să mă duc la cumpărături, să ascult muzică şi să vorbesc pe WatsApp pe telefon. În perioada turneului de la Indian Wells, am cumpărat ochelari de soare, pantofi şi haine. Îmi plac toate, dar nu mă dau în vânt după cele scumpe”, a mai spus campioana constănţeană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii