Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmează meciul cu SC Magdeburg HC Dobrogea Sud e neînvinsă de cinci etape în Liga Naţională

ro

16 Nov, 2017 00:00 2713 Marime text
Punctaj maxim pentru Sandu Iacob ca antrenor principal al echipei masculine de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa, care a câştigat toate cele trei meciuri de campionat de când a fost preluată de fostul jucător al HCM: 33-22 pe teren propriu cu CSM Făgăraş, 32-30 în deplasare cu Minaur Baia Mare şi 21-20 acasă, marţi seară, cu Dunărea Călăraşi, în etapa a 11-a a Ligii Naţionale.
 
După victoria cu echipa călărăşeană, HC Dobrogea Sud a urcat pe locul patru în clasamentul intermediar, având 20 de puncte în 11 meciuri (şase victorii, două egaluri şi trei înfrângeri). În campionat, formaţia de pe litoral e neînvinsă de cinci partide, perioadă în care a înregistrat patru victorii şi un egal. Totodată, în acest interval, HC Dobrogea Sud mai are două victorii (24-22 şi 27-24), înregistrate în dubla de la Constanţa cu echipa norvegiană BSK Handball Elite, din turul doi preliminar al Cupei EHF. Ultima înfrângere a trupei constănţene în Liga Naţională a fost pe 5 octombrie, 18-21 pe terenul echipei CSM Focşani, eşec ce a dus la despărţirea dintre club şi antrenorul francez Christian Gaudin. 

„Combativitatea şi sacrificiul au fost la nivel maxim“

Sandu Iacob a spus că HC Dobrogea Sud şi-a atins obiectivul în meciul cu Dunărea Călăraşi. „Se spune că norocul face parte din joc. Noi ni l-am făcut singuri, pentru că am crezut în puterea noastră de a câştiga. Suntem foarte bucuroşi pentru rezultat, care e tot ce contează. Nu ştiu dacă a fost o pregătire bună sau mai puţin bună pentru meciul cu Magdeburg, e o parte din activitatea noastră. Important e că ne-am atins obiectivul pentru acest meci, câştigând trei puncte importante şi trecând în clasament peste Dunărea. S-au întâlnit două apărări foarte bune, iar numărul redus de goluri atestă acest lucru. Combativitatea şi sacrificiul au fost la nivel maxim. Sunt foarte mulţumit că am avut situaţii de a înscrie. Din ce în ce mai mulţi jucători sunt integraţi în joc. Avem posibilitatea să schimbăm liniile. Atmosfera a fost senzaţională şi de data aceasta. Publicul a fost mai numeros ca la meciul cu Făgăraş“, a declarat antrenorul formaţiei constănţene.

Experienţa şi-a spus cuvântul 

„Am condus, am avut şi cinci - şase goluri avans, dar se pare că în acest an echipa din Călăraşi e specialistă în reveniri. Cred că timp de patru etape au câştigat la diferenţă de un gol, acum au pierdut la un gol. Au revenit, dar experienţa noastră şi-a spus cuvântul. A fost o atmosferă frumoasă la sală, iar la final toată lumea a fost fericită. N-am mai pierdut de mult şi suntem în ascensiune“, a spus şi extrema stânga George Buricea.

Vor un rezultat bun în Germania 

Duminică, 19 noiembrie, HC Dobrogea Sud va susţine, în deplasare, de la ora 15.00, manşa tur a dublei din turul trei preliminar al Cupei EHF, contra redutabilei echipe germane SC Magdeburg. Returul e programat pe 26 noiembrie, de la ora 18.00. „Înainte de toate, ne vom bucura că avem ocazia de a juca împotriva unei echipe germane foarte bune. Aceasta contează cel mai mult. Vom încerca să dăm maximum din ce putem. Mergem pentru a ne lupta şi vom fi răsplătiţi în funcţie de ce vom reuşi“, a spus Sandu Iacob. „Nu mai are rost să vorbim de valoarea echipei Magdeburg. Mergem să ne bucurăm de handbal şi să facem cinste acestui oraş. Avem un moral ridicat, dar va fi foarte greu în Germania. Chiar şi aşa, mergem să facem un rezultat bun şi să păstrăm şanse de calificare în meciul de la Constanţa“, a punctat şi George Buricea.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii