Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un rugbyst de la Tomitanii Constanţa va fi titular în meciul Portugalia - România, din Rugby Europe Championship

ro

08 Feb, 2020 00:00 3687 Marime text

Echipa naţională de rugby a României susţine sâmbătă, 8 februarie, meciul din deplasare cu Portugalia, contând pentru etapa a doua din Rugby Europe Championship 2020.
 
Partida se joacă la Caldas da Rainha, de la ora 17.00, în direct la TVR1. Staff-ul tehnic al tricolorilor a stabilit echipa pentru confruntarea cu lusitanii, iar printre titulari se va regăsi şi un jucător de la echipa de SuperLigă Tomitanii Constanţa, Kamil Sobota (linia a III-a). Un alt reprezentant al formaţiei de pe litoral, Adrian Ion (linia a III-a), va fi rezervă. Iată efectivul României cu care va fi abordat jocul de sâmbătă: primul „15“ - Ionel Badiu, Ovidiu Cojocaru, Alexandru Țăruş, Ionuţ Mureşan, Adrian Motoc, Mihai Macovei (cpt.), Dragoş Ser, Kamil Sobota, Florin Surugiu, Tudor Boldor, Ionuţ Dumitru, Florin Vlaicu, Taylor Gontineac, Marius Simionescu, Ionel Melinte. Rezerve: Eugen Căpăţână, Constantin Pristăviţă, Costel Burtilă, Johan Van Heerden, Adrian Ion, Tudorel Bratu, Vlăduţ Popa, Nicolas Onuţu.
 
Între aceşti 23 de rugbyşti se află şi sportivi originari din judeţul Constanţa, formaţi pe litoral, dar care joacă acum la echipe din alte judeţe: Dragoş Ser (linia a III-a, de la CSA Steaua Bucureşti) - născut la Costineşti şi Ionel Melinte (fundaş, de la Timişoara Saracens) - născut la Ghindăreşti. Nu în ultimul rând, Ovidiu Cojocaru (taloner, de la CSM Știinţa Baia Mare), şi Vlăduţ Popa (centru, de la Timişoara Saracens), chiar dacă ei nu sunt constănţeni, au făcut junioratul la Constanţa. Iar Tudor Boldor (mijlocaş la deschidere, CSA Steaua Bucureşti) a jucat şi la Tomitanii, timp de un an, pe când era junior, câştigând cu echipa de pe litoral titlul naţional la categoria de vârstă Under-18, în vreme ce Florin Vlaicu (centru, CSA Steaua) a evoluat în cariera sa şi la RCJ Farul Constanţa.

În prima etapă, România a cedat în deplasare cu Georgia, scor 13-41, iar. În afară de meciul cu Portugalia, tricolorii vor mai întâlni Spania (pe 22 februarie, de la ora 15.00, la Botoşani), Rusia (pe 7 martie, de la ora 14.00, la Krasnodar) şi Belgia (pe 14 martie, de la ora 15.00, la Botoşani).      
Sursa foto: Facebook (Kamil Sobota)
 
Citeşte şi:
 
Doi rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru debutul în Rugby Europe Championship 2020
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii