Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou meci european FC Viitorul joacă astăzi la Ovidiu cu Racing FC Union Luxemburg

ro

19 Jul, 2018 00:00 2521 Marime text

FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017 al Ligii 1, susţine astăzi meciul din manşa a doua a turului întâi preliminar al Europa League, întâlnind pe teren propriu, la Ovidiu, de la ora 18.00, echipa luxemburgheză Racing FC Union.
 
Misiunea formaţiei constănţene este una facilă, în condiţiile în care s-a impus în tur cu 2-0, prin golurile lui Drăguş (23) şi Ianis Hagi (82, din penalty). În situaţia foarte probabilă în care va elimina echipa luxemburgheză, FC Viitorul va întâlni în turul următor formaţia Vitesse (Olanda), primul meci al dublei manşe urmând să aibă loc la Ovidiu, la 26 iulie, iar returul în Olanda, la 2 august.

„În primul meci, din Luxemburg, am jucat foarte bine, am fost serioși. Avem în fața noastră un rezultat foarte bun, dar asta nu înseamnă că am trata ușor partida de mâine (n.r. astăzi), din contră trebuie să fim foarte atenți, pentru că ei au un joc simplu, direct și cu siguranță vor veni să marcheze. Trebuie să fim atenți la jocul lor și mai ales la fazele fixe, pentru a nu avea surprize. Sper să facem iarăși un meci frumos, să jucăm bine și la sfârșit să trecem turul. După aceea ne vom gândi și la campionat. Trebuie să marcăm goluri și să avem spiritul nostru care l-am arătat și la ei. Nu știu dacă vor fi schimbări în echipă, față de tur, vom vedea, începe și campionatul  vom juca din trei în trei zile. Totuși, nu cred că vor fi multe înlocuiri. Putem începe însă cu unii și să terminăm cu alții. Depinde și de forma jucătorilor și de starea lor. Cei care au jucat au făcut-o bine și sunt mulțumit de ei. Voi încerca să dau continuiate, cel puțin la acest meci”, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 
„Calificarea nu e rezolvată, mai avem un meci. Nu trebuie să le dăm faze fixe, întrucât sunt foarte buni. La acest capitol cred eu că ne pot surprinde. În fotbal se poate întâmpla orice, nu e meciul câștigat dinainte. În rest, trebuie să fim concentrați, conectați la joc și să câștigăm. Întâi să avem cât mai multe goluri avans, iar apoi e timp și de spectacol. În Europa League, mai este mult până departe. Întâi să trecem de acest meci, mai este și campionatul și trebuie să ne concentrăm pe ambele competiții. Experiența europeană din anii trecuți ne ajută. Suntem obligați să trecem de acest tur, iar după vom vedea. A fost o atmosferă foarte frumoasă în Luxemburg în tribune. Așteptăm și acum fanii în număr mare la stadion și sperăm să-i bucurăm cu o victorie”, a declarat mijlocașul Ionuț Vână.
 
„După cum i-am văzut în tur, alcătuiesc o echipă foarte bine organizată, agresivă și destul de greu de desfăcut în apărare. Așa că nu ne așteaptă un meci ușor. Trebuie să fim concentrați 100% și să luăm totul pas cu pas. Sunt o echipă masivă, au aruncat multe mingi în careul nostru, bazându-se pe acest avantaj. Chiar dacă ne-am impus cu 2-0 în tur, trebuie să facem un joc bun și să ne impunem și mâine (n.r. astăzi)”, a punctat un alt mijlocaș al FC Viitorul, Vlad Achim.    
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Citeşte şi:
 
Desfășurare impresionantă la meciul de fotbal dintre FC Viitorul şi FC Union Luxemburg din Europa League. Zeci de jandarmi asigură măsurile de ordine


Biletele de intrare la meciul FC Viitorul - FC Union Luxemburg se comercializează de astăzi

A doborât recordul lui Marius Niculae! Alexi Pitu, de la FC Viitorul, cel mai tânăr fotbalist român care debutează în cupele europene

Victorie în Europa League FC Viitorul s-a simţit în Luxemburg ca acasă. Galerie de 1.000 de români. Atmosferă electrizantă! (galerie foto)

FC Viitorul, debut cu dreptul în preliminariile Europa League. A învins în deplasare Racing FC Union Luxemburg (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii