Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fotbalist a primit două cartonaşe roşii în amicalul Farul - CS Eforie! (galerie foto)

ro

29 Apr, 2013 00:00 3448 Marime text
FC Farul a avut rundă liberă în Liga a II-a, week-end-ul trecut, astfel că a disputat un meci amical cu echipa CS Eforie, din Liga a IV-a constănţeană. Partida s-a jucat pe terenul principal al Farului, „marinarii” impunându-se cu scorul de 7-0 (4-0), prin golurile lui Călinţaru (min. 21, 36), S. Chiţu (min. 43), Ivanovici (min. 60+1), Igiroşanu (min. 75, 108) şi Muscă (min. 95). Cei doi antrenori au convenit ca prima repriză să dureze 60 de minute, iar a doua 50 de minute. Echipele au fost: FC Farul (antrenor, Ion Răuță) - Curcă (61 Vl. Neagu) - Băjan (68 Popa), Buzea (68 Ţabără), I. Popescu (61 Bumbac), Nițescu (68 Bădaşcă) - Sg. Popescu (68 Pâslaru), Săceanu (68 B. Nicola) - Coteanu (31 Fuchs), Ivanovici (61 Igiroşanu), Călințaru (68 Drugă) - S. Chițu (68 Muscă); CS Eforie (antrenor, Gabriel Șimu) - Ad. Vlas - Boritz, L. Chirilă, R. Oprea, Pârvulescu - Costea, Caluda, Potoșcă, Tiuntiuc - Buciumeață, Șt. Ciobanu. Au mai jucat Paşcovici, Grăjdan, Diaconu, Tănase, Cărăuleanu şi V. Farcaş.

„E de înţeles, e căldură afară!”

Neobişnuit pentru un meci amical, arbitrul Marian Carson, din Constanţa, a acordat patru cartonaşe roşii, câte două de fiecare parte. Şi mai neobişnuit, practic în premieră, de la CS Eforie cartonaşele le-a primit acelaşi jucător, în minute diferite! Ce s-a întâmplat. Potrivit lui Marian Carson (care a fost asistat la tuşe de gemenii Georgian şi Florian Gavriluc), protocolul partidei a prevăzut ca, în cazul eliminărilor, cel trimis mai devreme la vestiare să fie înlocuit de un alt jucător. Primul roşu i-a fost acordat lui Ştefan Ciobanu, de la CS Eforie, în minutul 59. Fotbalistul a părăsit terenul, însă la pauză şi-a reluat locul în formaţie, cu un alt număr pe tricou. Arbitrul a spus că a observat ce s-a întâmplat, însă, fiind vorba şi de un meci amical, a trecut cu vederea situaţia. În minutul 109 însă, Ştefan Ciobanu a primit al doilea cartonaş galben (ambele pentru proteste) şi a fost eliminat din nou! Episodul a stârnit veselie printre puţinii spectatori din tribune şi printre oficialii celor două formaţii, aflaţi la tribuna oficială, însă pe antrenorul lui CS Eforie, Gabi Şimu, incidentul l-a iritat. „Unde aţi mai văzut ca unui singur jucător să i se acorde două cartonaşe roşii în acelaşi meci? Însă e de înţeles, e căldură afară!”, a izbucnit Şimu pe banca tehnică. Celelalte două cartonaşe roşii le-au primit fariştii Săceanu (min. 65) şi Ţabără (min. 96), a doua eliminare enervându-l pe antrenorul Ion Răuţă, care l-a certat pe fundaş. După roşiile primite de Ţabără şi Ciobanu (al doilea), atât FC Farul, cât şi CS Eforie au evoluat în câte zece jucători, pentru că toate schimbările fuseseră efectuate.

Drugă a fost încercat mijlocaş stânga

De la FC Farul nu au putut fi folosiţi Stoianof, Ghenciu şi Birău, accidentaţi ori în curs de recuperare. În plus, Coteanu nu a rezistat pe teren decât o jumătate de oră, din pricina unor probleme medicale. Până atunci, Costa jucase bine pe flancul drept, de unde a trimis centrări periculoase, aşa cum s-a întâmplat şi la primul gol. Antrenorul Ion Răuţă a folosit şi câţiva juniori din propria pepinieră: Igiroşanu, Muscă, Popa, Bădaşcă şi Pâslaru. Drugă a fost încercat pe postul de mijlocaş stânga, însă după eliminarea lui Ţabără a coborât fundaş stânga, la mijloc, în locul său a jucat Muscă, iar Bădaşcă a trecut din fundaş stânga stoper. În ciuda scorului categoric, Ion Răuţă nu s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi. De cealaltă parte, la CS Eforie au evoluat mai mulţi fotbalişti foşti la Farul, precum Vlas, Paşcovici, Ştefan Ciobanu, Radu Oprea, Chirilă sau Boritz. În teren, în repriza a doua, ca mijlocaş dreapta, a apărut şi Viorel „Gimi” Farcaş, directorul „Confort Urban”, un cunoscut jucător constănţean de la old-boys. Tehnicianul Gabi Şimu a spus că, date fiind diferenţele de valoare şi de nivel de pregătire dintre cele două echipe, formaţia sa s-a ţinut totuşi destul de bine. Oricum, CS Eforie putea deschide scorul, în minutul 15, când Curcă a apărat şutul lui Boritz din careu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii