Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost jucător al Farului face furori în Franţa

ro

17 Jan, 2013 22:42 2072 Marime text
rugby.jpgFostul rugbyst al echipei Farul Constanţa Lazăr Filip se numără printre cei mai buni jucători ai formaţiei franceze RC Trignac, care activează în Federale 2, informează Federaţia Română de Rugby, pe site-ul său oficial. Trignac se află actualmente pe locul nouă în clasament, retrogradabil, începând noul sezon cu o înfrângere în deplasare (21-35 cu PUC), partidă în care Filip a transformat cele trei eseuri ale echipei sale. În vârstă de 22 de ani, Lazăr Filip (1,77 m / 86 kg) joacă la Trignac centru sau uvertură, fiind cotat ca jucător de rangul cinci, cel mai mare în istoria clubului.

„La Trignac, ca şi la alte echipe din Franţa, atmosfera e incredibilă. Indiferent de nivel, fanii şi jucătorii trăiesc pentru aceste echipe, oricât de mici ar fi ele. Fiecare echipă are istoria ei, iar oamenii sunt mândri de ea. Mă aflu la Trignac ca să îmi desăvârşesc tactica şi practica de joc şi să progresez. În acelaşi timp, vreau să-mi ajut echipa. Doresc să-mi îmbunătăţesc nivelul şi în viitor să joc la un alt eşalon francez", a declarat pentru frr.ro Lazăr Filip, care este coleg de echipă cu un alt român, Cristian Văcaru. În aceeaşi regiune cu Trignac se află echipa Saint Nazaire (Federale 1), la care joacă internaţionalul român Mihai Macovei.

La Farul, centrul Lazăr Filip s-a pregătit cu echipa mare încă de când era junior. „Era un vis pentru mine să joc la Farul în acel moment", rememorează rugbystul. Actuala sa echipă e una dintre cele mai vechi din Franţa, fiind înfiinţată în anul 1912. Pe lângă echipa de seniori, la care joacă Filip, Trignac mai are formaţii de juniori (de toate vârstele), dar şi echipă de veterani.

Sursa foto: frr.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii