Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul test înainte de confruntarea cu olandezii

ro

04 Dec, 2008 01:56 1108 Marime text

Volei.jpgNeînvinsă în campionat, formaţia constănţeană speră să încheie acest tur cu un nou succes la Bacău.

Club Volei Municipal Tomis va susţine un ultim test în întrecerea internă, înainte de confruntarea cu formaţia olandeză, DOC Stap Orion Doetinchem, în prima manşă din cadrul şaisprezecimilor Cupei Challenge. Astfel, echipa constănţeană va întâlni sâmbătă, în ultima etapă a turului Diviziei A1, „lanterna roşie" a campionatului, Ştiinţa Bacău.

Cu o etapă înainte de finalul turului, Club Volei Municipal Tomis Constanţa este aproape să încheie prima jumătate a campionatului fără înfrângere.  Teoretic, adversarul de sâmbătă al constănţenilor nu va putea pune probleme mari echipei pregătite de Stelio de Rocco în a obţine cel de-al unsprezecelea succes consecutiv. Nou promovată în acest an în prima ligă, echipa din Bacău a reuşit să obţină o singură victorie în cele zece etape disputate până acum, învingând cu scorul de 3-1, pe teren propriu, cealaltă formaţie venită din eşalonul secund, Rapid Bucureşti. Cele două echipe îşi împart ultimele două locuri în clasamentul Diviziei A1 la volei masculin, fiecare având câte două puncte. În ceea ce priveşte starea de sănătate a lotului constănţean, Stelio de Rocco nu va putea conta pe Valentin Pereu, jucătorul Tomisului suferind de bursită la umărul drept. El va lipsi în restul meciurilor pe care campioana le va disputa în acest an. Pe de altă parte, Sebastian Firpo ar putea reveni în „sextetul" de bază al Tomisului, fiind recuperat după o accidentare suferită la piciorul drept. Internaţionalul argentinian a jucat doar câteva minute în ultima partidă din campionat, cu Steaua Bucureşti, postul de titular revenindu-i atunci lui Miklos Toronyai.

Piatra Neamţ întâlneşte Steaua în deplasare

Principala urmăritoare a echipei constănţene, Volei Club Municipal Piatra Neamţ, va avea o misiune mult mai dificilă în etapa a XI-a a Diviziei A1. Echipa moldoveană va evolua în deplasare în compania Stelei, echipa învinsă în etapa precedentă la Constanţa. Cu o etapă înainte de finalul turului, nemţenii se află la un punct distanţă de Tomis, suferind doar o înfrângere în acest sezon, chiar în faţa echipei de pe litoral. După disputarea acestei etape, pentru CVM Tomis şi VCM Piatra Neamţ urmează confruntările din cadrul primei manşe a şaisprezecimilor Cupei Challenge. Astfel, miercuri, 10 decembrie, Tomis va primi vizita olandezilor de la DOC Stap Orion Doetinchem, în timp ce nemţenii vor evolua în faţa propriilor suporteri, cu echipa Metallurg Zhlobin din Belarus. „După eşecul de la Innsbruck, trebuie să privim înainte. Mai întâi, trebuie să ne concentrăm la meciurile din campionat, apoi ne vom gândi şi la partida din Cupa Challenge", a spus antrenorul campioanei, Stelio De Rocco. Returul se va disputa pe data de 17 decembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii