Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima reprezentatie

ro

04 Apr, 2009 02:05 776 Marime text

hcm.jpgTrupa lui Kurtes va încerca, duminică, să demonstreze suporterilor că meciul tur cu formaţia spaniolă a fost doar un accident

HCM Constanţa va juca duminică, la Sala Sporturilor, cu spaniolii de la Pevafersa Valladolid manşa retur a sferturilor de finală ale Cupei Cupelor. În tur, ibericii au câştigat, fără emoţii, cu scorul de 38 - 23. 

Practic eliminată din actuala stagiune a cupelor europene, formaţia constănţeană nu poate spera decât la o victorie de palmares în întâlnirea cu spaniolii. Deşi a reuşit să facă minuni în faţa propriilor suporteri, în tururile precedente, cu polonezii de la Vive Kielce şi Tatran Presov, echipei pregătite de Zoran Kurtes şi Eden Hairi îi va fi imposibil, de această dată, să anuleze diferenţa imensă de 15 goluri, înregistrată în Spania. Ultimul lucru pe care handbaliştii constănţeni mai pot să-l facă este să recâştige încrederea suporterilor printr-un joc bun şi un rezultat favorabil pentru palmares. De asemenea, partida de duminică, de la Sala Sporturilor, va fi un test util pentru gruparea de pe litoral, înainte de reluarea luptei pentru un nou titlu de campioană naţională. Lideri în campionatul intern, la trei puncte de locul secund, constănţenii vor spune adio Cupei Cupelor şi vor continua să se concentreze asupra Ligii Naţionale, unde mai au de disputat cinci partide până la finalul sezonului. Pentru acest meci, antrenorul Zoran Kurtes nu se confruntă cu nicio problemă medicală în lot. Partida retur dintre HCM şi Pevafersa Valladolid va fi arbitrată de o brigadă din Ungaria, formată din Peter Horvath şi Balazs Marton. Observatorul jocului va fi grecul Fotis Bavas. Biletul pentru meciul de duminică va costa 10 lei. După disputarea acestui joc, HCM va reveni în campionat, într-un meci oficial, abia peste două săptămâni, când va juca în deplasare împotriva principalei urmăritoare, Dinamo. Meciul programat iniţial pentru data de 28 martie a fost reprogramat pentru miercuri, 15 aprilie. 

Diferenţă imensă

Dacă Liga Naţională a fost reprezentată, în acest sezon al cupelor europene, de Steaua MFA în Liga Campionilor, calificată ulterior în Cupa Cupelor, şi trei formaţii în Cupa Challenge (UCM Reşiţa, Ştiinţa Bacău şi CSU Suceava), campionatul Spaniei a dat, în acest an, nu mai puţin de patru echipe în Liga Campionilor (Ciudad Real, Barcelona Borges, Portland San Antonio şi Reale Ademar). De asemenea, două echipe iberice participă în Cupa EHF (Aragon şi Arrate), ambele calificate în sferturi. Celelalte echipe româneşti care au rămas în cursa europeană - UCM Reşiţa, Ştiinţa Municipal Bacău şi CSU Suceava - vor disputa şi ele, în acest week-end, meciurile retur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Challenge: Proleter Naftagas - UCM Reşiţa, (25 - 37 în tur), Ştiinţa Bacău - Bern Muri, (28 - 38 în tur) şi CSU Suceava - UHK Krems, (29 - 26 în tur).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii