Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turneu caritabil Băieţelul rugbystului Dan Botezatu a dat startul unui meci de la „Cupa Prietenia“ (galerie foto + video)

ro

23 Mar, 2015 00:00 4001 Marime text
Stadionul CFR din Constanţa a găzduit, sâmbătă, turneul caritabil de rugby „Cupa Prietenia“, la finele căruia au fost donaţi bani pentru ajutorarea lui Dan Botezatu. Fost campion naţional de rugby la juniori, acesta a suferit o operaţie pe creier, după ce un examen RMN cerebral a relevat o formaţiune tumorală de fosă posterioară cu efect compresiv asupra ventriculului IV.
 
Situaţia lui Dan Botezatu (39 de ani), care a jucat în ultimii ani la echipa de old-boys Rechinii Constanţa, i-a mobilizat pe colegii săi rugbyşti. Graţie extraordinarului lor spirit de echipă, care i-a unit într-o adevărată familie, sportivii s-au implicat în strângerea de fonduri pentru ajutorarea lui „Pitic“. A fost demarată o campanie, care a cuprins şi „Cupa Prietenia“, un triunghiular la care au participat echipele Rechinii Constanţa, Arlechinii Bucureşti şi Tomitanii Constanţa Under-18 (condusă de pe margine de Cristian Cojocaru). Apelurile rugbyştilor pentru donarea de bani au avut un ecou deosebit, atât în rândul tuturor participanţilor la eveniment (rugbyşti, arbitri), cât şi în rândul multor apropiaţi de fenomenul rugbystic sau al persoanelor care nu au legătură cu sportul, dar care au aflat de această iniţiativă ori la care s-a apelat.

Elena Frîncu - „Gestul vostru este înălţător. Să fiţi binecuvântaţi!“

Printre alţii, au oferit sume şi Elena Frîncu, fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, şi lotul echipei de rugby CS Năvodari. „Să îl ajute Bunul Dumnezeu! Gestul vostru este înălţător. Să fiţi binecuvântaţi! Sănătate!“, a transmis Elena Frîncu. Strângerea de fonduri de sâmbătă nu este singura acţiune caritabilă a rugbyştilor. Au fost deschise şi două conturi în care se pot face donaţii: în lei - RO80INGB0000999903292621; în euro - RO08INGB0000999904905572 (ING Bank, beneficiar - Botezatu Mădălina), iar campania continuă, urmând să se organizeze şi o licitaţie, fondurile strânse urmând să fie folosite pentru sprijinirea lui Dan Botezatu.

Rechinii, la datorie

La turneul de sâmbătă, din partea familiei au fost prezenţi soţia (Mădălina) şi băieţelul de cinci ani al lui Dan Botezatu (David), sora şi nepoata rugbystului. Au venit însă şi foşti vecini şi prieteni de unde a copilărit campionul. Ajutat de Ionuţ Lungu, component al formaţiei Rechinilor, David Botezatu a dat startul, în aplauzele tuturor, la ultimul meci al triunghiularului, cel dintre Arlechinii şi Rechinii. Colegii de la Rechinii ai lui Dan Botezatu au fost prezenţi în număr mare, unii dintre ei recurgând la tratamente medicale pentru a putea juca. Alţii, sfidând puţinul timp disponibil, au venit, au jucat o repriză, au donat suma şi au plecat, făcându-şi datoria de colegi şi de oameni.

Ionuţ Lungu - „Îşi merită locul în familia de rugbyşti“

Dintre formaţia Rechinilor nu au lipsit Valentin Dache, Dragoş Olteanu, Petrică Rotaru, Stelian Staetu, Ionel Nicolae, Marian Ştefan, Bogdan Badea, foştii internaţionali ai Farului Constanţa Cătălin Sasu, Vasile Bezărău şi Sorin Trancă, Nicolae Ion (jucător activ al RCJ Farul), Florin Păun, Marian Bucur, Eugen Anghel, Alin Dima, Petrică Oaidă, Adrian Ionescu, Belghin Orazacai, Ovidiu Pilat, Florin Bărbăscu, Adi Ţacu, Florin Olteanu, Bebe Gavari, Constantin Trifan sau Edi Niţă, dar şi şeful arbitrilor constănţeni, Robert Diaconescu, fost rugbyst. Acesta a evoluat ca aripă şi a şi înscris un eseu. Partidele au fost conduse la centru de arbitrul Eduard Ploţchi, asistat de mărginaşii Dan Barbu şi Remus Apostol. „Le mulţumim atât celor care au participat la evenimentul de sâmbătă, cât şi celor care ne-au ajutat nefiind prezenţi. Au dat dovadă de caracter şi îşi merită locul în familia de rugbyşti. Tot respectul pentru ei. Scorurile meciurilor nu au contat. Importante au fost spiritul competiţiei şi obiectivul final, care a fost atins“, a declarat Ionuţ Lungu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii