Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:25 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turnee de baschet 3 la 3 se vor organiza, pe lângă oraşul Constanţa, şi în judeţ

ro

06 Jul, 2017 00:00 1357 Marime text
Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa, a declarat că, din acest an, se vor organiza turnee de baschet 3 la 3, pe lângă Constanţa, şi în alte oraşe din judeţ.
 
La Constanţa, se va derula, între 22 şi 23 iulie, în piaţeta Perla, etapa a şasea a circuitului naţional de baschet 3X3 Sport Arena Streetball Tour 2017. „Va fi un eveniment deosebit, cum nu s-a mai văzut. De anul acesta însă, organizăm şi în judeţ. Am zis să extindem puţin organizarea. Nu este de loc uşor, pentru că e pentru prima dată când părăsim oraşul, dar eu zic că ne vom descurca şi va ieşi foarte bine“, a mai spus Andrei Talpeş. Două dintre turneele din judeţ vor fi la Mangalia şi Cernavodă.

„Investiţia nu a fost în zadar“

„Felicit Asociaţia Judeţeană de Baschet că a anticipat şi a promovat baschetul trei la trei, care a devenit disciplină olimpică. Investiţia, ca resursă umană, spectacol sportiv şi activitate de performanţă, nu a fost în zadar. Vreau să remarc modul în care s-a prezentat la Campionatul Mondial reprezentantul BC Athletic Constanţa, Cătălin Miloş. Felicitări lui şi celor care au crezut în el!“, a declarat Mariana Solomon, directorul DJST Constanţa.

Legendarul Angel Santana joacă la Tulcea

A cincea etapă din cadrul circuitului naţional, Tulcea Street Play, dă startul turneelor din zona Dobrogei şi aduce în oraşul de pe malul Dunării cea mai nouă disciplină olimpică. Baschetul 3x3 a fost inclus recent în programul ediţiei Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice, un demers pe care Sport Arena Streetball şi partenerii săi l-au susţinut încă din anul 2013. Turneul va avea la start o echipă istorică a baschetului 3x3 românesc, Rahova’s Finest, în formula în care a ocupat locul doi la FIBA 3x3 World Tour Prague 2013 şi s-a calificat pentru FIBA 3x3 World Tour Final Istanbul, unde a ocupat locul cinci. Catalin Vlaicu, Alin Spahiu şi Cătălin Bordei îl vor avea alături de ei pe legendarul Angel Santana, o formulă care ultima oară a jucat împreună acum patru ani în circuitul mondial.

Vine şi o echipă de top din ierarhia mondială

La Tulcea Street Play, în Piaţa Civică, va veni şi o echipă de top din ierarhia mondială FIBA 3x3. Olimp Belgrad, a treia echipă ca valoare din Serbia, cu doi jucători aflaţi printre primii 50 în lume şi clasată pe locul 12 în ierarhia echipelor din FIBA 3x3 World Tour, va juca la turneul tulcean din acest weekend. În absenţa naţionalei feminine, care va juca la Amsterdam, în FIBA 3x3 Europe Cup, se vor duela la Tulcea, în competiţia feminină, următoarele două echipe în ordinea ierarhiei naţionale, Cactus şi Agro Squad. Cactus vine la Tulcea condusă de Casandra Puşcaşu, singura jucătoare din România aflată în Top 250 FIBA 3x3 în afară de jucătoarele din echipa naţională. De asemenea, la categoriile de juniori sunt înscrise numeroase echipe din Tulcea şi zona Dobrogei. Un total de 50 de echipe (200 de jucători) vor participa la competiţia organizată în Piaţa Civică. Evenimentul va fi animat de trupe de dans şi majorete, concursuri pentru spectatori, muzică non-stop şi alte momente-surpriză.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii