Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trupa lui Hagi joacă împotriva campioanei Fundaşul Viitorului, Cristi Ganea, crede că Steaua e o echipă de bătut (galerie foto)

ro

28 Aug, 2015 00:00 1563 Marime text
Revelaţie a Ligii 1, FC Viitorul, ocupanta locului secund în clasament, susţine meciul din etapa a noua în deplasare, cu Steaua. Încurajaţi de parcursul de până acum, fotbaliştii Viitorului se gândesc la o nouă victorie

Neînvinsă în Liga 1 (fiind a doua echipă cu această performanţă, alături de Dinamo), Viitorul are al doilea atac al campionatului (17 goluri marcate în opt meciuri) şi secondează liderul Astra la un punct distanţă (17 - 16). În etapa a noua, Viitorul întâlneşte campioana Steaua, în deplasare. Meciul e programat duminică, 30 august, de la ora 21.00, în direct la Antena 1, Digi Sport, Dolce Sport şi Look TV.

„Sunt foarte mulţumit de cum au decurs până acum meciurile, mai ales ultimele patru (n.r. încheiate cu victorii). Cred că am reuşit partide foarte bune. Practic, ne-a ieşit totul. Cum se spune, victoriile aduc victorii. Succesele ne dau încredere şi moral bun şi ne ajută foarte mult, mai ales că suntem jucători tineri. În meciul cu Steaua, ne propunem să luăm cele trei puncte. Mergem acolo să dăm totul. Steaua e o echipă de bătut. E campioana României, e club mare, care trebuie respectat, dar nu ne este frică, mergem să jucăm de la egal la egal cu ea. Faptul că îi prindem pe stelişti după cele două manşe de Europa League e un mic avantaj pentru noi, vor fi obosiţi, meciul cu noi jucându-se la trei zile după partida din deplasare cu Rosenborg“, a declarat fundaşul stânga al Viitorului, Cristi Ganea.

Ianis Hagi - „Nu vrem să ne oprim aici“

„Vrem să facem un meci bun şi cu Steaua. Ca să sperăm la un rezultat pozitiv, trebuie să marcăm cel puţin două goluri. Ne batem pentru şansa pe care o avem, întrucât nimic nu e imposibil“, a spus şi managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi. „Suntem satisfăcuţi de parcursul de până acum. Ne aşteptam la un început bun de campionat. Ne aflăm pe locul doi şi vrem să nu ne oprim aici, căci e important să adunăm cât mai multe puncte. Sunt fericit că am înscris cu Poli Timişoara, după ce ratasem un penalty în etapa precedentă, contra Concordiei Chiajna. E important ca echipa să marcheze cât mai multe goluri, întrucât acestea aduc victorii. La Steaua ne propunem să facem un joc de calitate şi să câştigăm. Ştim că trebuie să facem un meci foarte bun ca să încheiem neînvinşi, întrucât Steaua e foarte puternică, chiar dacă nu are publicul în număr mare alături. Nu ştiu dacă e un avantaj pentru faptul că Steaua vine după meciul din Norvegia, campioana e obişnuită cu meciurile din trei în trei zile“, a spus şi mijlocaşul ofensiv Ianis Hagi. În campionat, Steaua se află pe locul cinci, cu 13 puncte, înregistrând, până acum, trei victorii, patru egaluri şi un eşec.

Au sosit mingile pentru Liga Campionilor

UEFA a trimis cluburilor mingile oficiale cu care se va juca în Liga Campionilor pentru Tineret, cunoscută sub denumirea de Youth League. Baloanele au ajuns şi la FC Viitorul, astfel că jucătorii pregătiţi de Vasile Mănăilă vor avea timp să se acomodeze cu noua minge oficială. Constănţenii îşi vor afla adversarul din turul întâi Youth League pe 1 septembrie, dată la care va avea loc, în Elveţia (la Nyon), tragerea la sorţi. Formatul Ligii Campionilor pentru echipele Under-19 va cunoaşte modificări substanţiale începând cu ediţia 2015/2016. În încercarea de a-i aduce în prim-plan pe cei mai talentaţi juniori ai Europei, UEFA a decis ca în ediţia viitoare UEFA Youth League să participe şi campioanele celor mai bune 32 de ţări ale Europei, conform coeficientului UEFA. Printre acestea se numără şi România (locul 16 în Europa, potrivit acestui criteriu de ierarhizare), ţara noastră fiind reprezentată de campioana FC Viitorul! Această decizie a fost luată pentru că, în majoritatea cazurilor, campioanele naţionale U-19 erau diferite decât echipele care participau în UEFA Youth League.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii