Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triplu campion naţional Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, început de sezon foarte bun în competiţia de viteză în coastă (galerie foto)

ro

30 Apr, 2015 00:00 2281 Marime text

Campionul naţional en-titre al grupei H, clasa 3 de la întrecerea naţională de viteză în coastă, Emil Ghinea, din Mangalia, a început cu dreptul ediţia 2015 a întrecerii, ocupând locul doi la etapa întâi (Trofeul Râşnov).
 
„E un început de sezon foarte bun. Totul a decurs conform calculelor noastre. De la început ne-am propus clasarea în primii trei. Puteam ocupa şi poziţia întâi, dar nu am forţat, am mers puţin rezervat, întrucât am fost nevoit să folosesc anvelopele de anul trecut. Din cauza bugetului redus, nu am putut utiliza unele noi, aşa cum ar trebui la fiecare început de an. Faţă de materialul de concurs şi ţinând cont că e debut de sezon, rezultatul este foarte bun. În stagiunile trecute, începeam cu locul 3, 4 sau 5, acum am urcat în clasament. Atât eu, cât şi echipa tehnică suntem mulţumiţi de maşină. Le mulţumesc partenerilor mei“, a declarat pilotul de 36 de ani, care a devenit şi comisar în Comisia de Viteză în Coastă a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

În patru ani, a cucerit trei titluri de campion şi unul de vicecampion

Caracterizat de pasiune, performanţă şi fair-play, Emil Ghinea concurează la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă din anul 2011, iar în cele patru ediţii la grupa H, clasa 3, a cucerit trei titluri de campion al României şi unul de vicecampion! În ultimele două stagiuni, s-a impus cu o rundă înainte de finalul competiţiei. Emil Ghinea pilotează un Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România), iar în acest an, obiectivul este tot cucerirea titlului de campion. Următoarea etapă a CNVC se va desfăşura pe 23 şi pe 24 mai, la Straja (Alba Iulia). „Căutăm în continuare şi alţi parteneri care să mă susţină. Sper ca la Straja să reuşesc să achiziţionez anvelope noi“, a mai spus Emil Ghinea, care, la Trofeul Râşnov, a punctat şi pe echipe, pentru Axis Rally Team, echipă din care face parte din acest an.

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii