Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tricouri de campioni realizate de Cătălin Botezatu Jucătorii echipei Frontiera Tomis Constanţa s-au prins în horă cu Alteţa Sa Regală Principele Nicolae (galerie foto)

ro

14 May, 2013 00:00 2262 Marime text
Campioana României la oină, Frontiera Tomis Constanţa, a câştigat prima ediţie a „Cupei Regelui”, întrecere care s-a desfăşurat pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, cu participarea celor mai bune trei echipe din sezonul trecut. Alături de Frontiera Tomis au mai evoluat Straja Bucureşti (câştigătoarea Cupei Federaţiei) şi Biruinţa Gherăeşti (câştigătoarea Cupei Satelor). Toate formaţiile au acumulat câte patru puncte, Frontiera Tomis impunându-se graţie punctajului superior. Rezultatele au fost: Biruinţa - Straja 16-18 (4-8), Biruinţa - Frontiera Tomis 17-16 (5-10), Frontiera Tomis - Straja 15-9 (9-0). Clasament final: 1. Frontiera Tomis - 4p (31-26), 2. Biruinţa - 4p (32-33), 3. Straja - 4p (27-31).

„Evenimentul a fost un adevărat regal de oină pentru publicul bucureştean, prezent în număr foarte mare în tribune. Toate cele trei echipe au practicat un joc spectaculos, la cel mai înalt nivel. Competiţia a fost o adevărată demonstraţie de oină, toţi jucătorii contribuind din plin la acest lucru. Cei prezenţi în tribune au primit materiale ce au prezentat regulile jocului de oină. În plus, evenimentul a fost însoţit de comentarii în direct realizate cu sprijinul specialiştilor în acest sport, astfel că spectatorii au putut să se familiarizeze şi să înţeleagă mai uşor regulile şi modul de desfăşurare a partidelor de oină”, a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină.

Acest for se află de curând sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I. Supercupa României (Cupa Regelui) a fost primul eveniment desfăşurat sub aceste auspicii. Totodată, întrecerea a fost inclusă în calendarul evenimentelor ce au marcat ziua de 10 Mai - Ziua Regalităţii. Competiţia din acest an a avut loc la 114 ani de la desfăşurarea primului Campionat Naţional de oină, la Bucureşti, pe 9 mai 1899. Printre invitaţii de onoare ai „Cupei Regelui” s-a numărat şi Alteţa Sa Regală Principele Nicolae. După prezentarea echipelor şi intonarea Imnului Naţional al României şi a Imnului Casei Regale, Alteţa Sa a dat startul oficial al competiţiei. La final, Principele Nicolae a semnat tricourile de campioni, realizate special pentru acest eveniment de designerul Cătălin Botezatu, şi a oficiat împreuna cu Nicolae Dobre festivitatea de premiere. După înmânarea cupei de campioni, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae a participat, la invitaţia jucătorilor echipei Frontiera Tomis Constanţa, la hora bucuriei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii