Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tricolorii mici, în careul de aşi la Euro 2019 Gică Hagi - „Au pus România pe scena care trebuie. Jos pălăria!“ (galerie foto)

ro

26 Jun, 2019 00:00 1872 Marime text

Semifinalele Campionatului European de fotbal tineret din Italia şi San Marino se dispută joi, 27 iunie, selecţionata României încercând să dea o nouă mare lovitură şi să se califice în finală.

De la ora 19.00, în direct la TVR1 şi TVR HD, tricolorii se duelează cu Germania, campioana continentală en-titre, iar apoi, în al doilea meci din penultimul act, de la ora 22.00 (în direct la TVR1 şi TVR HD), se vor întâlni Spania şi Franţa. Finala se va disputa duminică, 30 iunie, de la ora 21.45. România a acces în semifinale după ce a câştigat (neînvinsă) grupa C, în care a realizat două victorii (4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia) şi un egal (0-0 cu Franţa). Şi Germania s-a clasat pe prima poziţie în grupa în care a evoluat, B, totalizând şapte puncte: 3-1 cu Danemarca, 6-1 cu Serbia şi 1-1 cu Astria.    

Gică Hagi, cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, apreciază şi el în mod deosebit realizările tricolorilor mici de la Euro. „Se face treabă şi în România. Au realizat mai mult ca noi. Dintre toate generaţiile de până acum, ei au ajuns în semifinale, ca şi «Cangurii» în 1981. E o realizare unică. Ne-au dat speranţa că se poate face iar performanţă. Sunt foarte valoroşi, jos pălăria! Aceşti copii au pus România pe scena care trebuie. Au scos România în stradă. E o nouă generaţie, în care unii au crezut, antrenorii care au lucrat cu ei de la şapte ani, i-au descoperit şi i-au ajutat apoi. Unii i-au şlefuit, iar alţii i-au adus aici. Fiecare are merite. Bravo lor!“, a spus „Regele“, patron şi manager tehnic la FC Viitorul.  

Clubul constănţean are patru jucători la turneul final (Ianis Hagi, Virgil Ghiţă, Radu Boboc și Andrei Ciobanu). În lot se află însă alți şase jucători crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi: Tudor Băluţă, Dragoş Nedelcu, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău, Cristi Manea şi Cătălin Căbuz. Convocat inițial, al cincilea jucător de la FC Viitorul, Denis Drăguș, a părăsit cantonamentul, ratând turneul final, din pricina unei accidentări, și fiind înlocuit cu Ricardo Grigore, de la Dinamo.  

Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; galerie - Facebook (Echipa naţională de fotbal a României)

Citeşte şi:

Ce performanță! România s-a calificat în semifinale la Campionatul European de tineret
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii