Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tricolorii. Ianis Hagi, aproape de primul gol şi la seniori „Jucăm pentru echipa naţională, nu putem fi altfel decât războinici“

ro

28 Mar, 2019 00:00 2003 Marime text
După ce a debutat pentru echipa naţională de seniori a României în noiembrie 2018, la partida cu Lituania, din Liga Naţiunilor, câştigată de tricolori cu 3-0, tânărul căpitan al FC Viitorul, Ianis Hagi (20 de ani), a fost folosit în alte două confruntări, cele cu Suedia (1-2) şi Insulele Feroe (4-1) din preliminariile Euro 2020.

În prima partidă, Ianis a jucat din minutul 64, în vreme ce contra feroezilor, la Cluj, a evoluat toată repriza a doua, înlocuindu-l la pauză pe Romario Benzar, care acuza probleme medicale. „Selecționerul a mutat ofensiv la pauză, Ianis Hagi în locul lui Benzar, iar echipa noastră a continuat să pună presiune pe feroezi“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Ianis a fost activ în joc, ratând şi două bune situaţii de a marca primul său gol la reprezentativa mare. În minutul 51, Puşcaş a trimis mingea la întâlnire, însă Ianis nu a reuşit să trimită în plasă din poziţie favorabilă. Zece minute mai târziu, căpitanul FC Viitorul a tras din vole de la 16 m, portarul advers a respins în faţă, însă Puşcaş nu a putut profita. „Ianis Hagi a fost unul dintre cei mai buni jucători și a fost foarte aproape, în două rânduri, de a marca și pentru reprezentativa de seniori“, se menţionează şi pe site-ul oficial al FC Viitorul.
 

Rolul lui Ianis

 
„Era important să câştigăm, pentru că veneam după o înfrângere la care nu se aşteptam. Au fost două reprize diferite în Suedia şi ne doream foarte mult victoria cu Feroe, cu atât mai mult cu cât jucam acasă şi aveam suporterii alături. Altă opţiune nu era. Sunt fericit că am prins minute şi în primul meci, şi în al doilea. Sunt pregătit să joc cât mai mult, să-mi ajut echipa să putem să ne calificăm. Mereu îmi doresc să ofer pase de gol şi să înscriu. Acesta e rolul meu în teren. Am fost foarte aproape de gol cu Feroe, dar sunt fericit că am câştigat şi că au marcat atacanţii", a declarat Ianis Hagi, la interviurile de după meci de la ProTV.
 

Aceeaşi atitudine meci de meci

 
Tânărul internaţional speră ca, după victoria cu Insulele Feroe, România să continue rezultatele pozitive şi în celalte partide din preliminarii. „Sperăm ca şi în următoarele meciuri să o ţinem tot aşa, cu atitudinea asta şi voinţa de a câştiga mereu. Jucăm pentru echipa naţională, nu putem fi altfel decât războinici, trebuie să avem aceeaşi atitudine meci de meci. Să respectăm ce ni se transmite de pe margine, de la staff-ul tehnic, să încercăm să respectăm şi să câştigăm", a punctat Ianis, potrivit sursei citate.
 

„E un pas mare pentru noi“

 
România a încheiat meciul cu Feroe cu cinci fotbalişti Under-21 pe teren. „Suntem jucători noi, uşor-uşor ne facem şi noi loc. Merităm să fim la echipa mare, întrucât am făcut performanţă la U-21. Cred că majoritatea se aşteptau să fie chemaţi. Când faci bine la tineret, normal că vine şi convocarea. E un pas mare pentru noi, la un alt nivel, cu ritmul de joc mult mai bun. Jucăm împotriva seniorilor şi va fi mult mai greu. Dar, cum aţi văzut, suntem ambiţioşi, avem entuziasm, suntem tineri şi sperăm să ne integrăm cât mai repede alături de ceilalţi colegi. Să facem o trupă bună şi să încercăm să ne calificăm“, a precizat Ianis Hagi, purtătorul tricoului cu numărul 8 la Naţională.
 

„Abordăm fiecare meci la victorie“

 
Piesă de bază la echipa naţională de tineret, Ianis e convocat şi la formaţia de seniori a României, iar în luna iunie va fi un program încărcat, cu meciuri la ambele reprezentative. „Mie nu prea îmi plac zilele libere, îmi place să muncesc, să fiu mereu activ, să mă antrenez, să-mi ajut echipa (atât cea de club, cât şi formaţia naţională). Nu ştiu ce va fi în iunie, nu eu fac convocările. Sunt doi antrenori, la tineret şi echipa mare, ei sunt în măsură să ia deciziile", a mai spus Ianis Hagi, care, întrebat dacă l-au deranjat criticile oamenilor de fotbal de după partida cu Suedia, a răspuns: „Eu nu prea citesc presa, ştiu că trebuie să intru mereu şi să dau totul pentru echipă şi să încercăm să câştigăm. Abordăm fiecare meci la victorie, ca să acumulăm cât mai multe puncte, pentru a ne califica“.
 

Tudor Băluţă a împlinit 20 de ani

 
În meciul cu Insulele Feroe, pe banca de rezerve a României (fără a fi folosit) s-a aflat celălalt convocat de la FC Viitorul, Tudor Băluţă, care jucase titular în partida precedentă, din Suedia. Băluţă a împlinit 20 de ani, prilej pentru FC Viitorul de a-i ura „multă sănătate și cât mai multe bucurii și împliniri“. Mijlocaş defensiv, Băluţă a semnat în luna ianuarie a acestui an cu echipa engleză din Premier League Brighton, la care va ajunge la finele acestui campionat.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Academia Hagi
 
Citeşte şi:

Ianis Hagi, o repriză în tricoul Naționalei, în meciul cu Insulele Feroe. Victorie la scor a tricolorilor


Tudor Băluță, de la FC Viitorul, titular în Suedia - România. Ianis Hagi a intrat în repriza a doua


La 20 de ani, Ianis Hagi a debutat la echipa națională de seniori a României. Ce a declarat căpitanul FC Viitorul

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii