Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei vedete mondiale vin mâine la Mamaia Simona Halep s-a aflat în calea unui „uragan” american. Cu ce impresii a rămas

ro

06 Dec, 2013 00:00 2389 Marime text
Campioana constănţeană de tenis Simona Halep a jucat în turnee cu surorile Williams, din SUA, iar teribilele Serena (liderul mondial) şi Venus (nr. 47) au impresionat-o pe sportiva care a încheiat sezonul 2013 pe locul 11 în lume. „Este dificil de jucat cu Serena. Fizic este mult mai mare ca mine, loveşte mult mai tare, se mişcă bine şi intuieşte. Pentru mine este o jucătoare completă. Joacă un tenis frumos, spectaculos. Nu loveşte doar tare, ci şi plasează mingea. Eu o admir pentru ambiţia ei. O respect că încă poate evolua la un nivel înalt şi câştigă atâtea turnee. Am jucat şi cu Venus, care are un alt stil, loveşte în forţă tot timpul şi-ţi ia aerul, te împinge în spate”, a arătat Simona, câştigătoare a şase turnee în acest an, succesul deosebit pe care l-a avut (a realizat 53 de victorii) aducându-i din partea WTA distincţia de jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013.
 
La fileu, alături de copii
 
Mâine, campioana sportului alb se va afla la Mamaia, alături de un alt constănţean, Horia Tecău, şi de Sorana Cârstea, cei trei participând, la baza Idu din Mamaia, la proiectul Kids’ Day. Cele trei vedete vor avea alături copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, cu care, în intervalul orar 10.30 - 14.00, vor juca tenis şi cărora le vor împărţi autografe, mingi cu semnături, abonamente şi rachete de tenis. Plus alte surprize, în lung de linie. „Sunt bucuroasă şi onorată că am fost invitată la acest eveniment. Vrem să le arătăm copiilor că pasiunea, munca, talentul, încrederea și echilibrul constituie drumul spre victorie. Totul va fi făcut cu zâmbetul pe buze, rețeta fericită pentru ca tenisul românesc să-i găsească pe campionii de mâine”, a declarat Simona Halep. „Priveam meciurile lui Năstase, Edberg, Becker și mă întrebăm dacă îi pot atinge. Sau dacă pot schimba câteva mingi peste fileu cu ei. Am reușit doar cu Năstase și m-am simțit împlinit. Știu foarte bine ce înseamnă să primești energie de la idolul tău. Așa că mesajul meu e clar: Veniți la fileu!”, a arătat Horia Tecău. „Aceste contacte cu eroii sunt unice. Trebuie să profiți la maximum! Kids Day are un farmec aparte: toți primim de la Moș Nicolae câte un cadou! Noi avem parte de zâmbete, iar ei, copiii, primesc impulsul care îi poate face mari. Dacă îi ajutăm, le facem viitorul mai ușor”, a spus şi Sorana Cârstea.
 
„Deocamdată, mă axez pe simplu”
 
Simona Halep este jucătoare de simplu, dar nu exclude posibilitatea ca, pe viitor, să joace şi la dublu mixt, cu Horia Tecău. „Am vorbit o singură dată cu el de dublu mixt. Eu mi-aş dori, dar deocamdată mă axez pe simplu. Poate în viitor. Pentru mine e mai greu la dublu. Pot juca pe toate suprafeţele, am început tenisul pe hard, la Castel în Mamaia, iar apoi am continuat pe zgură, ceea ce m-a ajutat. Andrei Pavel a fost idolul meu”, a spus Simona.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii