Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei reprezentanți ai ACS Ultrarun Constanța participă la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore

ro

23 Oct, 2019 00:00 2019 Marime text

Ediția 2019 a Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore se desfășoară în localitatea franceză Albi (85 de kilometri de Toulouse), pe 26 și 27 octombrie, iar la start se vor linia și trei reprezentanți ai ACS Ultrarun Constanța, România participând cu nouă sportivi (cinci la masculin și patru la feminin). Ultrarun va intra în concurs cu Daniel Antonaru, Radu Roman și Mariana Nenu.


„Alerg de mic copil, dar pe partea de ultra concurez din septembrie 2018. Până în toamna anului trecut alergam doar semi-maraton și maraton, însă am zis să trec la 24H, pentru că acolo nu puteam să mă bat cu kenyenii. Sunt aproape imposibil de învins. Alergarea este felul meu de a mă relaxa. Îmi face mare plăcere. Îmi găsesc mereu câte o provocare, asta mă ține motivat în fiecare cursă. Obiectivul la întrecerea din Franța este un PB și poate o clasare cât mai bună cu echipa României. Este prima dată când particip la un Mondial și vreau să fiu în cea mai bună formă. În ultimele trei săptămâni am alergat peste 800 de kilometri”, a declarat Daniel Antonaru (40 de ani), pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Pe locul doi la ultramaratonul de 24 de ore din Grecia


Preşedinte al AS SanaSport Constanţa şi organizator al Maratonului Nisipului, Daniel Antonaru a participat, în acest an, și la ediţia a 14-a a Festivalului Internaţional de Ultramaraton din Grecia, de la Glyfada (în apropiere de Atena) și a realizat un rezultat deosebit. Daniel a concurat la ultramaratonul de 24 de ore şi a ocupat un meritoriu loc doi, parcurgând 222 de kilometri, în 23 de ore şi 36 de minute. Pe locul întâi s-a clasat bulgarul Vladimir Todorov Stavrev (226 km, în 23 de ore şi 58 de minute), iar podiumul a fost completat cu James Ellis, din Marea Britanie, cu 217 km parcurşi în 23 de ore şi 50 de minute. Un alt constănţean, Bogdan Ofiţeru, a parcurs 138 de kilometri (în 23 de ore şi 52 de minute), în vreme ce Floricica Neacşu, din Galaţi, cu 200 de kilometri parcurşi în 23 de ore şi 51 de minute, a fost a doua la feminin şi a noua în clasamentul general (în care au fost incluşi atât bărbaţii, cât şi femeile).

A încercat să doboare recordul mondial


În 2018, Bogdan Ofiţeru a luat startul și la Campionatul European de 24 de Ore de Alergare, de la Timişoara, cu un obiectiv precis: să doboare recordul mondial, care e de 303 kilometri şi 600 de metri, parcurşi în intervalul de o zi. Concurenţii au trebuit să alerge timp de 24 de ore, pe teren plat, încercând să parcurgă o distanţă cât mai mare. Campionatul a fost unul istovitor, atleţii şi atletele depăşindu-şi limitele. În ciuda unui val de căldură care i-a lovit pe alergători la miezul zilei, Bogdan Ofiţeru a fost în timpul pe care şi-l propusese pentru record mondial peste trei ore, însă mai multe probleme medicale i-au încurcat planurile. A încercat din răsputeri să treacă peste ele, dar nu a reuşit. Nu era omeneşte posibil. A fost nevoit să se oprească, dar, chiar şi aşa, nu a plecat de la locul de alergare, rămânând pentru o ultimă tură, a doua zi, astfel încât să încheie campionatul şi să nu fie înregistrat ca abandon.


Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

De unde vine pasiunea sa pentru alergare Daniel Antonaru, din Constanţa, pe locul doi la ultramaratonul de 24 de ore din Grecia

Campionatul European de 24 de Ore de Alergare Prin ce a trecut Bogdan Ofiţeru, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii