Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transfer important I se spune „Tarzan“. Adrian Ion, noul căpitan al echipei de rugby Tomitanii Constanţa

ro

30 Aug, 2019 00:00 6653 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a realizat un transfer important, internaţionalul Adrian Ion, care a activat ultima dată la CSM Bucureşti (deţinătoarea Cupei Romaniei şi a Cupei Regelui şi ocupantă a locului trei în ediţia trecută a SuperLigii), formaţie care nu s-a înscris însă în competiţie în noua stagiune.
Jucător experimentat, Adrian Ion (33 de ani, 1,88 m - 102 kg) joacă flanker, la CSM Bucureşti era căpitan, iar la echipa naţională a purtat în premieră banderola în acest an, pe 9 martie, la meciul cu Rusia, din etapa a patra a Rugby Europe International Championship (REIC) 2019.
 
Astfel că era firesc ca Adrian Ion să fie desemnat căpitan şi la Tomitanii, postură din care a reprezentat formaţia de pe litoral la conferinţa care a prefaţat ediţia 2019/2020 a SuperLigii, eşalonul de elită al rugby-ului românesc. „Echipa noastră are mulţi tineri dinamici, dornici de afirmare, care vor fi motorul viitoarelor victorii, sperăm noi“, a declarat Adrian Ion, potrivit frr.ro.
 
Adrian Ion este fiul lui Gheorghe Ion, un fost rugbyst important al României, căruia, când juca, i se spunea „Tarzan“, poreclă pe care a preluat-o şi băiatul lui, noul rugbyst al Tomitanilor Constanţa! Aşa îi zic şi lui colegii. În cariera sa de până acum, Adrian Ion a jucat şi la Dinamo, dar şi la Farul Constanţa.
 
Echipa de pe litoral va susţine primul meci din noua ediţie a SuperLigii sâmbătă, 31 august, de la ora 10.30, în deplasare cu CSM Ştiinţa Baia Mare, campioana en-titre a României. Celelalte meciuri ale primei etape sunt: Steaua Bucureşti - Gloria Buzău şi Timişoara Saracens - Universitatea Cluj. Dinamo are rundă liberă. 

După încheierea sezonului regulat, formaţiile de locurile 1 şi 2 acced direct în semifinale, iar celelalte echipe (locurile 3-6) vor evolua într-un baraj de calificare în etapa semifinalelor (3 cu 6, 4 cu 5), pe terenul echipei clasate mai bine în ediţia anterioară a SuperLigii.

Sursa foto 2 și 3 din colaj: frr.ro.
 
Citeşte şi:
 
Tomitanii Constanța, înfrângere la scor și accidentați în Cupa României, cu Timișoara Saracens

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii