Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în sportul constănţean. A murit Adrian Tinca, la vârsta de 50 de ani!

ro

01 Mar, 2017 22:52 5176 Marime text
Sportul constănţean a fost lovit, astăzi, de o nouă tragedie: a murit fostul mare rugbyst Adrian Tinca, la numai 50 de ani!

Ultima dată antrenor, Tinca se afla în Franţa, la Castres, cu o grupă de copii, la un turneu (onorând invitaţia fostului său coechipier Adrian Lungu), când s-a întâmplat nenorocirea! Adrian Tinca era născut pe 9 ianuarie 1967 şi s-a stins din viaţă în urma unui stop cardiac.

Adrian Tinca a început rugby-ul la Şcoala Sportivă nr. 2 Constanţa, cu antrenorul Peter Ianusievici, 1979 fiind anul primei sale legitimări. În 1985, a devenit campion naţional de juniori, iar un an mai târziu s-a transferat la CSA Steaua. Din 1987 a evoluat la Farul Constanţa, echipă cu care a cucerit titlurile de campion al României la seniori în sezoanele 1994/1995 şi 1996/1997, iar în 1992 a intrat în posesia Cupei României. Postul său în echipă era centru. Adrian Tinca a fost şi internaţional al României, fiind convocat prima dată în 1987. În 1999 a primit titlul de maestru al sportului.  Ca antrenor a activat, din 2002, la Farul Constanţa, Cleopatra Mamaia şi Tomitanii Constanţa. 
 
Moartea prematură a lui Adrian Tinca a îndurerat multă lume. Mesajele de condoleanţe curg precum lacrimile. Iată câteva dintre ele:
 
Dumnezeu a luat cu el un suflet bun. Odihneşte-te în pace, d-le Adrian Tinca!
 
Dumnezeu să te ierte, prieten drag!
 
Drum bun, Adi! Dumnezeu să te odihnească! Sincere condoleanţe familiei!
 
Odihnă veşnică! Ocroteşte-ne de acolo, de sus!
 
Nu e drept, Doamne, aşa de tânăr!
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Cu adevărat un om deosebit! Mare păcat, foarte devreme!
 
Drum bun spre îngeri, prieten drag!

Sursa foto: Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii