Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tot stadionul a stat cu sufletul la gură Un fotbalist de la Farul a fost erou în meciul cu Rapid CFR Suceava (galerie foto + video)

ro

04 Nov, 2013 00:00 3973 Marime text
„Marinarii” au trecut cu bine peste partida de pe teren propriu, de sâmbătă, golul victoriei venind însă târziu, în minutul 80
 
Farul s-a impus cu 1-0 în confruntarea cu Rapid CFR Suceava, din etapa a 11-a a Ligii a 2-a. Ca în alte două partide, atacantul Cristian Silvăşan a fost „de aur” pentru constănţeni, golul său aducându-le încă trei puncte „marinarilor”. Vârful de 31 de ani a ajuns la cota trei în campionat, iar toate reuşitele sale au fost decisive, stabilind victoria. În plus, la fel ca în succesul cu CSMS Iaşi, şi acum Silvăşan a marcat, deşi se confrunta de mai multe minute cu probleme medicale.
 
Puţinii spectatori prezenţi, sâmbătă, pe stadionul „Farul”, au stat cu sufletul la gură până în minutul 80. Abia atunci a marcat Farul în meciul cu Rapid CFR Suceava, iar golul, care l-a avut ca autor pe Silvăşan, a rămas singurul al meciului. Reuşitele experimentatului atacant i-au băgat nouă puncte în traistă până acum Farului: 2-1 cu Gloria Buzău (golul doi), 1-0 cu CSMS Iaşi şi 1-0 cu Rapid CFR Suceava. „Silvăşan a fost erou azi (n.r. sâmbătă)”, a declarat la final antrenorul gazdelor, Ion Răuţă, referindu-se atât la gol, cât şi la faptul că jucătorul său a marcat accidentat, alegându-se cu probleme medicale încă din minutul 42. „Marinarii” se temeau ca nu cumva Silvăşan să fi suferit o fractură la mâna dreaptă, dar accidentarea nu este atât de gravă. E vorba de o contuzie puternică.

Totuşi, chiar şi aşa, Silvăşan va trebui să poarte atelă ghipsată timp de o săptămână. Atacantul Farului a fost călcat involuntar de un adversar pe mână, la un duel în careul lui Rapid CFR. „Marinarii” au avut meci greu cu sucevenii, însă inclusiv antrenorul lor a recunoscut că victoria Farului este meritată. Gazdele şi-au creat mai multe ocazii periculoase, cele mai importante fiind în minutele 35 (lăsat singur cu portarul de Silvăşan, Butoi nu a putut marca din careu) şi 51, când mingea trimisă de Nicu Creţu a fost respinsă în bară. Nicu Creţu irosise o situaţie şi în minutul 11. În plus, în minutul 40, Farul a reclamat cu vehemenţă neacordarea unui penalty, la un fault în careu asupra lui Silvăşan, iar gazdele au cerut un 11 m şi în repriza a doua. În partea secundă, şi-a creat şi Rapid CFR câteva situaţii (Căinari 53, Semeghin 69, Ionesi 72), dar nici „marinarii” nu au stat cu mâinile în sân. Silvăşan a adus victoria în minutul 80, din faţa porţii, iar Ivanovici a ratat atât deschiderea scorului (67, 79), cât şi majorarea lui (90+3). Au jucat: FC Farul (antrenor, Ion Răuţă) - Vl. Neagu - Băjan, Buzea, Bumbac, Mansur - Ivanovici (cpt.), I. Florea, N. Creţu, Bolat (70 Coconaşu) - Butoi (63 Igiroşanu), Silvăşan (86 Niţescu); Rapid CFR (antrenor, Bogdan Tudoreanu) - Pascal - D. Bălan, Plămadă (cpt.), R. Sava (65 Stănescu), Semeghin - Cristescu (46 Ionesi), Velescu, Sumanariu, Cerlinga (62 Luţac) - M. Negru, Căinari.
 
„La Mulţi Ani!” pentru Bănică Oprea
 
„Am obţinut o victorie foarte importantă. Ştiam că vom avea meci greu, întrucât Rapid CFR a jucat până acum mai bine afară decât acasă. Apoi, pauza forţată de trei săptămâni ne-a scos puţin din ritm, astfel că n-am mai avut o construcţie şi o posesie foarte bune, ca la alte meciuri. Însă băieţii au depus un efort extraordinar şi au reuşit să se impună. Am început să ne detaşăm şi de restul plutonului. Este un lucru bun, pentru că rămânem aproape de Buzău şi de Slobozia, cu care se pare că ne vom bate pentru două locuri în play-off. Sigur, campionatul e lung, se poate întâmpla să se încurce şi echipele din faţă, însă, la acest moment, eu aşa văd lucrurile. Sperăm să ne refacem cât mai repede jucătorii, pentru a câştiga şi partida următoare, de la Galaţi” a declarat Ion Răuţă. „Prima repriză a fost echilibrată. Pe final, am luat gol după o fază fixă, pe o lipsă de marcaj, şi aşa s-a scris istoria meciului. Oricum, Farul a meritat victoria”, a spus şi Bogdan Tudoreanu, omologul lui Răuţă. În startul meciului, fanii Farului au afişat în peluză un banner cu mesajul „La Mulţi Ani, Oprea Bănică!”, la adresa fostului atacant şi antrenor secund farist, actualmente tehnicianul lui Callatis 2012 Mangalia, care, sâmbătă, a împlinit 46 de ani.
 
Pe ce loc se află „marinarii”
 
În celelalte meciuri jucate sâmbătă în seria Farului s-au înregistrat rezultatele: CSMS Iaşi - Dunărea Galaţi 4-1 (L. Dobre 12, Herghelegiu 24, Ţigănaşu 52, Olah 54 / Bâtfoi 33), FC Clinceni - ACS Berceni 2-1 (Pălimaru 26, Onyeka 65 / Voican 88), CF Brăila - Gloria Buzău 0-2 (Verdeş 47, 74), SC Bacău - Unirea Tărlungeni 2-1 (A. Burcă 32, B. Ungureanu 47 / Cristea 45). Unirea Slobozia şi Rapid Bucureşti au avut rundă liberă. Clasament: 1. Clinceni - 20p, 2. Iaşi - 19p, 3. Berceni - 18p, 4. Rapid - 18p, 5. Slobozia - 16p, 6. Buzău - 14p, 7. Farul - 13p, 8. Bacău - 8p, 9. Brăila - 8p, 10. Suceava - 7p, 11. Tărlungeni - 6p, 12. Galaţi - 2p. În etapa viitoare, Farul întâlneşte în deplasare Dunărea Galaţi, miercuri, 6 noiembrie, de la ora 14.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii