Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titrata voleibalistă Diana Ioana Calotă, transferată de CS Medgidia

ro

22 Jul, 2021 00:00 3254 Marime text
 

 
  • Diana Ioana Calotă a cucerit, printre altele, cinci titluri de campioană națională, cinci Cupe ale României și o Super Cupă.
  • Componenta a echipei naționale de la 16 ani, sportive a participat la două Campionate Europene în tricoul României.
  • Noua jucătoare de la CS Medgidia a fost desemnată cel mai bun coordonator de joc din Divizia A1 doi ani la rând, în sezoanele 2019/2020 și 2020/2021.   
 
Echipa feminină de volei CS Medgidia a anunțat un transfer important, cel al Dianei Ioana Calotă (coordonator, 1,79 m, 35 de ani).  
 
Cu un palmares bogat atât în competițiile interne, cât și în cele internaționale, voleibalista a jucat în cariera sa de până acum la cluburi precum CSM Târgoviște, Metal Galați, Dinamo București sau Tomis Constanța, cu echipa de pe litoral participând timp de doi ani în Champions League.
 
„Transfer de marcă la volei! Coordonatoarea Diana Ioana Calotă va juca în noul sezon pentru CS Medgidia, într-un lot care se anunță a fi un «Dream Team» pentru prima liga voleibalistică. Componenta a echipei naționale a României de la 16 ani, jucătoarea care are acum 35 de ani și 1,79 m înălțime are un palmares bogat în competiția internă, dar și internațională. A participat la 2 Campionate Europene în tricoul României și a bifat 5 titluri de campioană națională, 5 Cupe ale României și o SuperCupă. A reușit 2 ani la rând în Divizia A1 de volei feminin să fie cel mai bun coordonator de joc, în sezoanele 2019/2020-2020/2021. In competițiile continentale a cucerit medalia de bronz in CEV Cup în sezonul 2011-2012“, se arată pe pagina de Facebook a CS Medgidia.
 
În sezonul trecut, CS Medgidia a realizat cea mai importantă performanță din istoria clubului, clasarea pe locul patru și calificarea în cupele europene. Pregătită de Florin Voinea și Radu Began, echipa din Medgidia va debuta în noua stagiune pe teren propriu contra nou promovatei SCM Craiova, iar ultimul meci din tur e cu Știința Bacău, în deplasare. Divizia A1 este alcătuită din 12 echipe, promovând din eșalonul secund SCM Craiova și ACS Volei Cristina Pîrv Turda. De asemenea, Belor Galați și Medicina Târgu Mureș, care s-au retras din prima divizie, au fost înlocuite de Dacia Mioveni și U Cluj,   
 
CS Medgidia va juca astfel în tur: etapa 1 - cu SCM Craiova (acasă); 2 - cu CSM Târgoviște (în deplasare); 3 - cu CSM Volei Alba Blaj (a); 4 - cu ACS Volei Cristina Pîrv Turda (d); 5 - cu CSM Lugoj (a); 6 - cu Dacia Mioveni (a); 7 - cu U NTT Data Cluj - Napoca (d); 8 - cu CSO Voluntari (a); 9 - cu Dinamo (d); 10 - cu Rapid (a); 11 - cu Știința Bacău (d).  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Volei)
 
Citește și:
 
Voleibalistele de la CS Medgidia și-au aflat programul din noua ediția a Diviziei A1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii