Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titlu naţional şi barem reconfirmat. „Kenya, venim!“ Atletul Marian Petre, evoluţii încurajatoare înainte de Campionatul Mondial (galerie foto)

ro

30 Jun, 2017 00:00 3461 Marime text
Atletul Marian Petre (CS Farul Constanţa - LPS „Nicolae Rotaru“; antrenori, Cecilia Gevat şi Alin Larion) are evoluţii încurajatoare în perspectiva participării la Campionatul Mondial de juniori II, care se va desfăşura în capitala Kenyei, Nairobi, între 12 şi 16 iulie
 
Marian Petre este singurul reprezentant al Constanţei la întrecerea din ţara africană. Tânărul sportiv şi-a îndeplinit baremul de participare în proba de triplusalt a Campionatului Mondial la începutul acestei luni, cu ocazia Campionatul Balcanic de la Istanbul, unde a sărit 15,03 m (record personal), cucerind medalia de bronz. Baremul era 14,90 m, iar la etapa finală a Campionatului Naţional de juniori II, de la Piteşti, Marian l-a reconfirmat, realizând un 14,91 m, care i-a adus titlul de campion naţional!
 
„Marian a evoluat excelent şi la Piteşti. Sunt foarte mulţumit de el. A progresat mult în ultima perioadă, chiar dacă, anul trecut, s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. E abia junior 2, are tot viitorul în faţă. Eu am avut mare încredere în el că va face performanţă foarte înaltă şi am şi în continuare. E un copil muncitor şi tenace, iar la şcoală învaţă foarte bine, aspect care contează şi el mult. Avem nişte obiective fixate, de care el se ţine, le îndeplineşte“, a spus antrenorul Alin Larion.

„Acesta e obiectivul nostru“

Campionatul Balcanic din Turcia a fost prima întrecere internaţională a lui Marian Petre, care, în Kenya, va evolua în premieră la un Campionat Mondial. „La debutul în întrecerile internaţionale de anvergură, a urcat pe podium (n.r. atletul a cucerit la Istanbul două medalii de bronz, la triplusalt şi cu ştafeta de 4X100 m), ceea ce e extraordinar. La Nairobi, eu îmi doresc în primul rând să sară peste 15 metri, iar de aici decurg toate celelalte. Acesta e obiectivul nostru. Să spui că încearcă să prindă finala e un ţel foarte îndrăzneţ. În acest moment, cu 15,03 m, Marian e în zona locurilor 13 - 15 e în lume, ceea ce nu-i rău. Depinde ce se va întâmpla acolo, poţi să ai o zi bună sau mai proastă, dar eu cred că va face treabă bună. Ar fi extraordinar să intre în finala de opt, dar nu e o problemă dacă nu o va atinge“, a mai arătat Alin Larion. „Kenya, venim!”, a postat pe Facebook antrenorul.

Aur şi record personal pentru Maria Timofei

La Naţionalele de la Piteşti, de la Constanţa a luat aurul şi Maria Izabela Timofei (LPS - Farul; antrenoare, Niculina Chiricuţă), la 400 m garduri, cu 64,38 s. Pe lângă acest titlu naţional, în Trivale, tânăra sportivă (născută în anul 2001, junioară II şi la anul) a urcat pe podium şi la triplusalt, la care a cucerit bronzul, cu 12,29 m. „Maria a evoluat bine la acest concurs. La triplusalt, a făcut record personal. A avut şi sărituri mai bune, dar depăşite. La 400 m garduri, avea un timp şi mai bun decât cel de acum (63,11 s, realizat la Bucureşti), iar dacă nu se încurca la câteva garduri, acum putea îndeplini baremul pentru Campionatul Mondial de juniori II“, a declarat Niculina Chiricuţă.
 
Maria Timofei a fost inclusă şi pe o listă extinsă în vederea selecţionării în lotul României care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de luna viitoare.

Ştafeta şi Eduard Rusu, pe locul doi

Constanţa a mai urcat pe podium la Piteşti de alte patru ori, astfel: ştafeta feminină a LPS (Andreea Bobic, Ioana Colibăşanu, Florentina Iancu, Maria Timofei) - argint (2:19.89), Eduard Rusu (LPS „Nicolae Rotaru“; antrenor, Cătălin Ganera) - argint la 400 m garduri (57,25 s), Dragoş Silvestru (LPS - CS Farul; antrenoare, Niculina Chiricuţă) - bronz la 110 m garduri (14,75 s) şi David Ciolpan (LPS; antrenor, Cătălin Ganera) - bronz la lungime (6,90 m). Alte rezultate: Florentina Iancu (LPS; antrenoare, Carmen Botea) - locul 4 la 400 m garduri (67,58 s), Ioana Colibăşanu (CS Farul - LPS; antrenoare, Carmen Botea) - locul 5 la lungime (5,23 m), Robert Bârsă (LPS - CS Farul; antrenoare, Niculina Chiricuţă) - locul 5 la 100 m (11,15 s) şi 6 la lungime (6,47 m), Marian Petre - locul 5 la lungime (6,52 m), Leonard Ogrezeanu (LPS; antrenoare, Niculina Chiricuţă) - locul 7 la triplusalt (13,01 m), Tania Borisov (LPS; antrenor, Gabriel Zaharia) - locul 4 la 400 m garduri (69,11 s) şi Dragoş Silvestru - locul 8 la lungime (6,19 m).
 
Sursa foto: Facebook 
 
Citeşte şi:

Record personal şi barem îndeplinit pentru Mondiale Atletul Marian Petre a cucerit două medalii la Campionatul Balcanic (galerie foto)

Au pus stăpânire pe podiumul de la atletism „Lupii tineri“ de la CS Farul Constanţa aleargă înfometaţi după medalii (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii