Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tierra Henderson, cel mai important transfer din această iarnă al Phoenix CSU Simona Halep Constanţa

ro

13 Feb, 2021 00:00 3342 Marime text
  • În vârstă de 33 de ani, Tierra Henderson evoluează pe posturile 1, 2, 3 şi 4.
  • Ca jucătoare profesionistă, Shereen Sutherland (26 de ani) a evoluat la echipe din Elveţia, Suedia şi Franţa.
  • Tierra Henderson a evoluat în opt țări de pe nu mai puțin de șase continente.
  
Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanţa a anunţat că a transferat alte două sportive, Shereen Sutherland şi Tierra Henderson (foto).
 
 
Despre cea de-a doua baschetbalistă clubul de pe litoral menţionează că e cel mai important transfer al său din această iarnă.
 
În vârstă de 33 de ani, Tierra Henderson evoluează pe posturile 1,2,3,4, putând să îndeplinească toate rolurile unui conducător de joc, extremă și pivot.
 
Potrivit sursei citate, primul contact al sportivei cu baschetul de performanță a avut loc în Statele Unite ale Americii, în perioada studiilor universitare evoluând între 2005 și 2009 pentru UCLA. După finalizarea studiilor, între 2011 și 2014 a jucat pentru Inter-Clube de Luanda, în Rwanda. În martie 2014 a venit pentru prima dată în Europa și a semnat un contract cu Quinta dos Lombos din prima ligă portugheză de baschet feminin. Un an mai târziu s-a înțeles cu formația spaniolă Jairis Alcantarilla, pentru ca apoi să schimbe din nou continentul, ajungând în Australia, la Gladstone Port City Power.
 
Au urmat apoi Leonas de Ponce (Puerto Rico), Espoo Basket Team (Finlanda), Yauco (Puerto Rico), Energy Sporting Club (Liban),  Regatas Lima (Peru), Atenienses de Manati (Puerto Rico), iar în februarie 2019 s-a înțeles cu CS Universitatea Cluj Napoca pentru a evolua în Liga Națională de baschet feminin. Până la venirea la Phoenix CSU Simona Halep, Tierra Henderson a mai trecut pe la Santurce Cangrejeras (Puerto Rico) și pe la Fuheis (Iordania).
 

„Un veritabil globe-trotter în baschetul feminin”

 
„Tierra Henderson, un veritabil globe-trotter în baschetul feminin, după ce a evoluat în opt țări de pe nu mai puțin de șase continente, a revenit în Liga Națională a României și s-a alăturat familiei Phoenix CSU Simona Halep Constanța. În ciuda numărului mare de echipe din cariera sa, ea a înregistrat o medie de aproape 20 puncte per meci și 8 recuperări per meci la aproape fiecare dintre acestea, ceea ce o face un jucător esențial în angrenajul formulei de start. În palmaresul ei figurează două trofee ale Cupei Campionilor Africii (2011, 2013) și o finală pierdută în 2012. De asemenea, tot în 2012 a cucerit Cupa Angolei la baschet feminin, iar doi ani mai târziu, în 2014, titlul de campioană în Portugalia”, precizează Phoenix CSU Simona Halep.
 

Absolventă a Colegiului Irvine Riverside din California

 
„După Anna Kelly și Tia Wooten, acum a venit rândul lui Shereen Sutherland să intre în scenă. În vârstă de 26 de ani, ea este originară tot din Statele Unite ale Americii. Absolventă în urmă cu trei ani a Colegiului Irvine Riverside din California, Sutherland a evoluat pentru echipa de baschet feminin a acestuia, terminând ultimul an cu o medie de 11,7 puncte per meci și 6,6 recuperări, bifând prezențe în toate cele 31 de partide din sezonul 2016-2017”, se arată pe pagina de facebook a clubului constănţean.
 

Primul contract ca profesionistă, în Elveţia

 
Începând cu luna septembrie a anului 2017, Shereen Sutherland a devenit jucătoare profesionistă și a semnat primul contract, cu Helios Basket Valais, din Elveția. În următorii doi ani, până în aprilie 2020, a mai trecut pe la Uppsala Basket (Suedia) și IFS Basket (Franța). „Le urăm mult succes în noua sa aventură și să sperăm să ne bucurăm împreună de cât mai multe succese în tricoul Phoenix CSU Simona Halep Constanța”, este mesajul clubului de pe litoral.
 
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a Phoenix CSU Simona Halep Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Miroslav Popov, noul antrenor al Phoenix CSU Simona Halep Constanţa

Baschetbalistele Anna Kelly şi Tia Wooten, transferate de Phoenix CSU Simona Halep Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii