Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenurile de baschet ale Şcolii nr. 12 „B.P. Hasdeu” vor fi amenajate

ro

05 Oct, 2016 00:00 2849 Marime text


Terenurile de baschet ce aparţin Şcolii Gimnaziale nr. 12 „B.P. Hasdeu“ din Constanţa vor fi amenajate cu o suprafaţă specială, precum şi cu panouri de baschet, prin programul „Sănătate prin Sport”, lansat de Asociaţia Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, cu susţinerea Sport Arena Streetball. Acţiunea de amenajare se derulează timp de şase zile, până pe 9 octombrie a.c.
 
„Proiectul «Sănătate prin Sport» doreşte creşterea sportului de masă pentru copii şi tineri. Este evident că, în România, atât adulţii, cât şi copiii sunt din ce în ce mai sedentari. Copiii au descoperit şi au îmbrăţişat tabletele, telefoanele şi, în general, ecranele, şi de aceea nu mai fac mişcare. Potrivit statisticilor, din cei circa 3,2 milioane de elevi în sistemul preuniversitar, doar 12.203 erau înregistraţi ca sportivi în anul şcolar 2014 - 2015. Avem o pistă de atletism la 1,2 milioane de oameni, iar România este pe locul 3 în Europa la obezitate“, a declarat Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor.
 
În acest context, Asociaţia Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor propune amenajarea/modernizarea şi deschiderea curţilor şcolilor pentru copii, astfel încât aceştia să poată face mişcare după orele de curs. Reprezentanţii asociaţiei au arătat că, în faza-pilot, curtea Şcolii Gimnaziale nr. 12 „B.P. Hasdeu“ va fi amenajata corespunzător şi va rămâne deschisă, pentru a permite copiilor şi tinerilor să practice activităţi sportive, în condiţii de siguranţă, şi după orele de curs şi în weekend.
 
„M-am implicat în acest proiect tocmai pentru că nu cred că acesta este modelul ideal al dezvoltării unui copil. O dezvoltare armonioasă nu înseamnă doar Română şi Matematică, ci şi mişcare fizică. Am crescut jucându-mă şi alergând şi cred că acest proiect îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului care îi paşte pe copiii care nu mai au acces la joacă şi sport în timpul liber. De aceea, militez pentru ca după ore şi în weekenduri curtea şcolii să fie redată copiilor”, a spus şi Alexandru Olteanu, preşedintele Baschet Club Athletic Constanţa.

Sursa foto: scoala12bphasdeu.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii