Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Începe Campionatul European, găzduit de România. Constănțeni angrenați în competiție

ro

28 Sep, 2021 13:39 2332 Marime text
  • Echipa feminină a României a câștigat ultimele două ediții ale Europenelor, în 2017 și în 2019.


La Cluj-Napoca se desfășoară în perioada 28 septembrie - 3 octombrie, Campionatul European de tenis de masă pe echipe rezervat seniorilor.  

Competiția reunește la start, în BT Arena, 24 de echipe feminine si 26 de formații masculine.

În competiția feminină, România a câștigat ultimele două ediții ale Europenelor, în 2017 (în Luxemburg) și în 2019 (în Franța, la Nantes).

Echipa tricoloră îl are ca antrenor principal pe Viorel Filimon (Constanța), iar ca secund activează Elena Sebe, și ea din Constanța.

Din lot fac parte Eliza Samara (constănțeancă, dar legitimată la CSA Steaua București), Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Andreea Dragoman și Adina Diaconu.  

 
Sperăm într-o comportare bună pe parcursul acestui campionat, să ne îndeplinim obiectivul și dorința iubitorilor de tenis de masă pentru a obține al treilea titlu consecutiv feminin pe echipe. Din experiențele anilor trecuți, mereu au fost echipe de talie mondială, adversare medaliate la Campionate Europene, Mondiale. Germania, din fericire, nu a venit cu cele două jucătoare de origine asiatică, deși au și acum jucătoare de temut. Ar fi o principală rivală. Echipa Portugaliei, finalista ediției trecute, care are două jucătoare de origine asiatică și echipele-revelație, Franția, Rusia, Ungaria, Suedia, care au în componență jucătoare care au făcut surprize și care, într-o zi bună, pot face o figură frumoasă împotriva tuturor echipelor.

Dacă fetele noastre se concentrează, uită de tot ce s-a întâmplat și ce se întâmplă pe parcursul acestei competiții, atunci vom câștiga. Aceste declarații ale fetelor, prin care au transmis siguranță, se datorează faptului că au știut să strângă rândurile, să dea totul și să câștige, a declarat Viorel Filimon, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Tenis de Masă.

Mă bucur că joc acasă, vor fi niște meciuri destul de grele, dar sperăm, așa cum am mai spus-o și la Nantes, ca fiecare dintre noi să-și facă meciurile. Să sperăm într-un rezultat cât mai bun, aurul, a spus și Eliza Samara, conform aceleiași surse. 


Lotul masculin al României este antrenat tot de un constănțean, Andrei Filimon (fiul lui Viorel Filimon).

Din reprezentativa tricoloră fac parte: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Hunor Szocs, Rareș Șipoș și Darius Movileanu.

După un cantonament, începe acest Campionat European, avem o grupă bună, de care putem trece. Am vorbit și cu Ionuț Seni, și cu toți băieții. Începem cu Luxemburg. Sperăm să nu avem probleme. Echipa care ne va face cele mai mari probleme cred că e Slovenia, e cel mai important meci. Nici Finlanda nu e o echipă rea, e o echipă foarte bună. Realist, încercăm să jucăm semifinala. Grupa e una pe care o putem câștiga, apoi trebuie să vedem tragerea la sorți. Sper să jucăm în sferturile de finală, după vedem. Pentru noi a fost un avantaj că jucăm acasă, mereu am jucat bine acasă, la Buzău, la Constanța, la București, a spus Andrei Filimon.


Programul echipelor tricolore și al competiției
  • Marți, 28 septembrie: meciuri grupe; 19:00 – România – Luxemburg (masculin);
  • Miercuri, 29 septembrie: meciuri grupe; 16:00 – România – Belgia (feminin); 19:00 – România – Finlanda (masculin);
  • Joi, 30 septembrie: meciuri grupe; 16:00 – România – Italia (feminin); 19:00 – Slovenia – România (masculin).

  • Vineri, 1 octombrie: sferturile de finală: 10:00 (QF - MT), 13:00  (QF - WT), 16:00 (QF - MT), 18:30 (QF - WT)           
  • Sâmbătă, 2 octombrie: semifinalele: 10:00 (SF - WT), 13:00 (SF - MT), 16:00 (SF - WT), 19:00 (SF - MT)
  • Duminică, 3 octombrie: finalele: 13:00 (FINALA FEMININA), 16:30 (FINALA  MASCULINA)
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Federația Română de Tenis de Masă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii