Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Constănţeanul Cristian Pletea, nominalizat la ITTF Star Awards la secţiunea „cel mai frumos punct“

ro

27 Nov, 2019 00:00 3476 Marime text
Jucătorul constănţean Cristian Pletea, lansat din fabrica de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“, se numără din nou printre remarcaţii din tenisul de masă mondial. Tânărul sportiv a fost nominalizat la ITTF Star Awards, la secţiunea „cel mai frumos punct“.
 
 
Este vorba de un punct câştigat de Cristian în partida cu chinezul Heyi Yu, din sferturile Campionatului Mondial de juniori din 2018 de la Melbourne. În această confruntare, câştigată de constănţean cu 4-0, s-a născut faza campionatului, în care cei doi adversari au schimbat mingi ireale, interminabile, incredibile, care păreau că nu se mai termină. Secvenţa a fost postată pe pagina de Facebook a Federaţiei Internaţionale şi a făcut înconjurul globului. A devenit virală, stârnind un interes deosebit şi admiraţia tuturor. ITTF a catalogat schimbul de mingi drept „scene ireale“.
 
„Eu mai jucasem cu el de două ori şi mă bătuse de fiecare dată. Ştiam însă că împotriva unui chinez trebuie să joci fiecare punct, indiferent de scor, întrucât nu se ştie niciodată când poate să te întoarcă. Având în vedere că era şi meci pentru medalie, la 2-0 cred că şansele erau 50-50. Heyi Yu e numărul 1 în China la juniori. Am ştiut că trebuia să iau neapărat setul şi să mă distanţez la 3-0, ca să fiu mai sigur şi, în eventualitatea cedării unui set, să am în continuare timp să câştig. Pur şi simplu, am tras şi am încercat să pun toate mingile pe masă, sperând să greşească. Nu mă aşteptam însă să facă erori, eram foarte în spate. Nici eu nu ştiu cum am luat unele mingi. Am şi căzut, am dat şi cu forehand-ul, şi cu reverul, peste tot… După ce am luat acel punct, am simţit că e bine şi că am prima şansă la victorie“, a declarat  ulterior Cristina Pletea.
 
Constănţeanul a cucerit medalia de bronz la individual la acel Mondial, despărţindu-se de juniorat cu cel mai bun rezultat al său obţinut la nivel juvenil. A fost singura prezenţă pe podium a României la această competiţie, ceea ce ridică valoarea rezultatului obţinut de Cristian.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 
Interviu. Campionul Cristian Pletea şi „scenele ireale“ de la Melbourne „Mai bine un gol urât, decât o bară frumoasă“

Editorial Micul magician s-a făcut mare. În jobenul său se ascund faze ireale!

„Scene ireale!“ Cristian Pletea, din Constanţa, bronz la Campionatul Mondial. A fost singurul sportiv din Europa ajuns în sferturi! (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii