Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tatran Presov, adversarul HCM-ului din optimi

ro

26 Nov, 2008 02:32 674 Marime text

hcm.jpgDupă ce a ratat calificarea în faza superioară a Ligii Campionilor, Steaua MFA va avea o misiune dificilă în Cupa Cupelor, unde va întâlni Pevafersa Valladolid din Spania

Handbal Club Municipal Constanţa va juca, în optimile de finală ale Cupei Cupelor, cu formaţia din Slovacia, Tatran Presov, conform tragerii la sorţi desfăşurate, ieri, la sediul Federaţiei Europene de Handbal de la Viena.

Vicecampioana României a avut noroc, din nou, la tragerea la sorţi pentru optimile Cupei Cupelor. Astfel, după ce a eliminat echipa din Portugalia, ABC de Braga, în turul 3 al competiţiei, HCM va juca în faza următoare împotriva echipei din Slovacia, Tatran Presov. Echipa slovacă s-a calificat în Cupa Cupelor, după ce a evoluat în faza grupelor din Liga Campionilor, ocupând locul trei în grupa D, după formaţiile HSV Hamburg şi FCK Handbold. Adversarul constănţenilor a obţinut doar două victorii în cele şase partide, ambele izbutite în faţa sârbilor de la Steaua Roşie Belgrad. Echipa antrenată de Zoran Kurtes şi Eden Hairi va juca prima manşă în Slovacia. Venită tot din Liga Campionilor, campioana României, Steaua MFA Bucureşti, îi va avea ca adversari în optimile Cupei Cupelor pe spaniolii de la Pevafersa Valladolid. Roş-albaştrii vor evolua, în primul meci al confruntării, pe teren propriu. Turul partidelor din optimile de finală ale competiţiei se va disputa pe 14 sau 15 februarie, în timp ce returul este programat pentru 21 sau 22 februarie. Celelalte partide din cadrul optimilor de finală sunt: Haukar (Islanda) - HSG Nordhorn (Germania), Kadetten Handball (Elveţia) - Hammarby (Suedia), Dunaferr SE - Pick Szeged (ambele din Ungaria), KIF Kolding Elite (Danemarca) - Amicitia Zurich (Elveţia), HC Bosna Sarajevo (Bosnia-Herţegovina) - Kaustik Volgograd (Rusia), HC Metalurg (Macedonia) - Paris Handball (Franţa).

Buricea, învoit de Aihan Omer

Cinci jucători ai vicecampioanei României au fost prezenţi la reunirea echipei naţionale pentru meciurile cu Muntenegru şi Suedia. După succesul din Portugalia, Ionuţ Stănescu, Mihai Popescu şi Laurenţiu Toma au plecat la Reşiţa, unde au fost convocaţi de selecţionerul Aihan Omer. Singurul absent a fost George Buricea, care a solicitat să fie învoit pentru că soţia sa a născut week-end-ul trecut. La reunirea echipei naţionale s-a prezentat şi Mihai Timofte, care n-a făcut parte din lotul deplasat de Zoran Kurtes la Braga. Naţionala de handbal a României va juca mâine, în Muntenegru, şi duminică, la Reşiţa, cu selecţionata Suediei, partide contând pentru preliminariile Campionatului European din anul 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii