Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânărul luptător de la Sharks Gym Constanța „Ștefan Orza, viitorul campion mondial al României la kickboxing“ (galerie foto)

ro

07 Feb, 2020 00:00 8965 Marime text

Sala Polivalentă din Bucureşti găzduieşte vineri, 7 februarie, de la ora 20.00 (în direct la Digi Sport 2), gala de sporturi de contact de nivel mondial, „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“. Având nume mari pe afiş, super-evenimentul din capitală, desfăşurat pe reguli de K-1, este organizat de One Star Security Constanţa (Marius Gheorghe), restaurantul Don Corleone Mamaia (Lucian Tudose); partener - Superkombat (Eduard Irimia); co-producător - Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa (George Drăgan); promotor, Alex Filip.
 
Atracţia principală a show-ului din ring va fi piramida de la categoria grea, unde vor lupta opt sportivi de top. În afara turneului, sunt cinci super-fight-uri, care ridică la 12 numărul partidelor de mare atracție de la „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“. În gală va lupta și un constănțean, tânărul de 18 ani Ștefan Orza, de la Sharks Gym (antrenor, Daniel Asaftei). De loc din satul Moşneni, comuna 23 August, Ştefan este un luptător în plină ascensiune, care face show în galele profesioniste. Pe finalul anului trecut, a concurat şi la Campionatul Mondial de Kempo, întrecere care s-a desfăşurat în Ungaria, la Budapesta, sub egida UWSKF (United World Sport Kempo Federation), realizând performanţa de a cuceri două medalii de aur, în probele de full kempo şi knockdown, după ce a învins sportivi redutabili.
 

Cel mai mare test de până acum

 
Promotorul Alex Filip, care e și el luptător la Sharks Gym, îl știe foarte bine pe Orza și îi prevede o carieră strălucitoare. Vineri, la „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“, tânărul constănțean îl va înfrunta într-unul dintre cele cinci super-fight-uri (la categoria 70 kg) pe Serghei Zanosiev (originar din Republica Moldova și care reprezintă Stoica Brothers Academy). „Ștefan are doar 18 ani și 12 meciuri la profesioniști. Este neînvins, iar în opt partide s-a impus prin KO. Este viitorul kickboxing-ului constănțean și, din punctul meu de vedere, viitorul campion mondial al României la kickboxing. Acum, va lupta cu Serghei Zanosiev, din Republica Moldova, un sportiv foarte experimentat, care a fost în lotul național de box al Moldovei. A luptat foarte mult în Rusia, Ucraina și în alte țări din spațiul ex-sovietic. Evoluează de ceva timp la profesioniști. Va fi un meci care pe care. Iar pentru Orza acesta va fi probabil cel mai mare test din cariera sa de până acum“, a precizat Alex Filip.  
 

Finala piramidei, main event-ul galei

 
În piramidă vor evolua: Clyde Brunswijk (olandez), Bugra Tugay Erdogan (Turcia), Marco Pisu (Italia), Cristian Ristea (România), Fabio Kwasi (cu cetăţenie olandeză şi surinameză), Giannis Stoforidis (Grecia), Enver Slijvar (Slovenia) şi Thomas Froschauer (Austria). Celelalte patru super-fight-uri sunt: la categoria +95 kg - Alexandru Radnev (România) - Milan Miko Dasic (Serbia); la categoria 66 kg - Adrian Maxim (România) - Said Malek (Maroc); la categoria 86 kg - Claudiu Alexe (România) - Petros Vardakas (Grecia); la categoria 72,5 kg (co-main-event) - Amansio Paraschiv (România) - Mohammed El-Mir (Danemarca). Main-event-ul galei este finala piramidei.

Meciurile din prima rundă a piramidei, sferturile de finală, sunt:

Cristian Ristea - Thomas Froschauer
Giannis Stoforidis - Enver Slijvar
Clyde Brunswijk - Marco Pisu
Fabio Kwasi - Bugra Tugay Erdogan.     
 
Pe lângă Ștefan Orza și Serghei Zanosiev, Alex Filip le-a făcut prezentări și celorlalți luptători care vor evolua la „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“.
 
În super-fight-uri:
 

Alexandru Radnev - Milan Miko Dasic

 
„Alexandru Radnev este cunoscut în România pentru stilul spectaculos de luptă. Merge pe ideea niciun pas înapoi, știe doar înainte. Va avea un meci greu, cu un luptător extraordinar de experimentat, Milan Dasic, și vom vedea cine e mai pregătit“.
 

Adrian Maxim - Said Malek

 
„Adrian Maxim este unul dintre cei mai buni luptători români la categoria 65 kg, care a luptat în cele mai mari promoții din lume, Superkombat, Glory, WFL. Acum o lună, a câștigat un meci în China, iar în urmă cu trei luni a ieșit campion european, a cucerit o centură. Said Malek este un marocan care trăiește în Olanda, antrenându-se la vestita sală Vos Gym Amsterdam «House of Legends», care ni l-a dat, printre alți luptători celebri, și pe Remy Bonjasky“:
 

Claudiu Alexe - Petros Vardakas

 
„Claudiu Alexe este un luptător care, în ultimii ani, a evoluat extraordinary de mult. Este și va fi prezent în toate galele OSS Fighters. În ediția precedentă, ne-a oferit un meci spectaculos, împotriva lui Dragoș Imbrea, pe care l-a învins. A fost o revanșă și s-a încheiat cu un KO frumos. Va lupta cu Petros Vardakas, un luptător grec foarte puternic, care are un stil asemănător cu al lui Radnev. A luptat în ediția precedent a OSS Fighters de la Sala Polivalentă cu Ciprian Șchiopu. Meciul s-a terminat după trei reprize, ambii luptători fiind foarte «avariați», plini de sânge. Niciunul cu a cedat, așa că și acest meci va fi cu siguranță unul spectaculos“.
 

Amansio Paraschiv - Mohammed El-Mir

 
„Este co-main event. Amansio Paraschiv nu mai are nevoie de nicio prezentare. Vă readuc aminte, este campion mondial Superkombat și în alte trei versiuni. A întâlnit cei mai buni luptători din lume. Se va duela acum cu Mohamed El-Mir, luptător cu foarte multe meciuri la active. A activat doi ani în promoția Glory. Va fi încă un meci de top pentru Amansio și îi promitem că victoria în această partidă îi va adduce, la vară, un adversar din top 10 mondial, într-un meci care-l va propulsa spre un nou titlu mondial“.
 
În piramidă (turneu cu premii totale de 35.000 de euro):
 
Cristian Ristea - „Cea mai importantă și mai atractivă piramidă la categoria grea din ultimii zece ani din România se va disputa între opt sportivi din țări diferite. Reprezentantul României este Cristian Ristea. În ultimii ani, a avut parte de meciuri foarte grele. Oriunde a luptat, în țară sau străinătate, a întâlnit numai de luptători de top. A luptat în precedentele gale Superkombat și este un veteran al Superkombat. Va avea o misiune   foarte grea, întrucât toți luptătorii din acest turneu sunt de top“.
 
Bugra Tugay Erdogan - „Luptător turc din noua generație. Acum trei luni, a luptat împotriva lui Freddy Kemayo, pe care l-a învins după trei reprize. Este unul dintre partenerii de sparring ai lui Gokhan Saki“.
 
Clyde Brunswijk - „A intrat în piramidă pe ultima sută de metri, înlocuindu-l pe Ismael Lazaar, una dintre surprizele noastre, dar care, din cauza unor probleme personale, nu a mai putut participa. Clyde are o istorie în galele din România, în principiu în Superkombat. Eduard Irimia îl cunoște foarte bine. I-a învins în trecut pe Cristian Ristea, pe Sebastian Cozmâncă, pe Dănuț Hurduc și pe Daniel Alexandru. E foarte experimentat, iar în cadrul piramidei, Cristian Ristea se poate reîntâlni și să-și ia revanșa“.
 
Marco Pisu - „Luptător Italian foarte puternic din noua generație. Vine puternic din urmă și își dorește foarte mult să câștige piramida. Vom vedea dacă va reuși“.

Fabio Kwasi - „Luptător din Olanda, care se antrenează la celebra sală Mikes Gym, sala lui Badr Hari. Este pregătit de Mike Passenier. Are multe turnee de top câștigate la categoria +95 kg. Vine după câteva victorii consecutive foarte bune, contra unor adversari cunoscuți. A fost unul dintre principalii parteneri de sparring ai lui Badr Hari pentru meciul cu Rico Herhoeven“.
 
Giannis Stoforidis - „În ultimul timp, a activat numai în Enfusion. A fost KO-ul anului 2019 în această promoție, iar după gala noastră va lupta pentru titlul mondial Enfusion. A considerat promoția OSS Fighters una de top, având în vedere următoarele planuri pe care le are“.  
 
Enver Slijvar - „Veteran al galelor Superkombat, de nouă ori campion mondial, în diferite versiuni. Are aproximativ 100 de meciuri. Am vorbit cu managerul lui, care îmi spunea că Enver va fi câștigătorul acestui turneu. Nu știu de ce era atât de sigur pe el. Vom vedea“.

Thomas Froschauer - „Anul 2019 a fost unul bun pentru el, a ieșit campion mondial ISKA, la Istanbul, în prezența lui Gokhan Saki“.  
 

„Nu poate spune cine câștigă și cine pierde“

 
Alex Filip a subliniat valoarea și spectaculozitatea fight-card-ului „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“. „Un fight-card de excepție, un turneu de nivel mondial. În ultimii zece ani nu au mai fost atâția bani la o piramidă în România, iar tot fight-card-ul costă mult mai mult. Din păcate, promoțiile existente în România refuză să mai investească cu adevărat în lupte și în luptători și astfel avem meciuri dezechilibrate. Nu mai sunt acele partide spectaculoase de pe vremea Superkombat. În momentul de față, cine se uită la acest ficht-card nu poate spune cine câștigă și cine pierde în niciunul dintre cele 12 meciuri“, a menționat Alex Filip.    
 
Sursa foto: Facebook
 
Citește și:
 
Gala „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“ Câştigătorul piramidei greilor intră în posesia primei centuri OSS Fighters (galerie foto)

„Lupii tineri!“ Ştefan Orza, de la Sharks Gym Constanţa, îl are ca adversar la OSS Fighters 5 pe Serghei Zanosiev

Ştefan Orza, luptător la Sharks Gym Constanţa Povestea unui tânăr din Moşneni care a devenit dublu campion mondial la Kempo (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii