Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânărul Florin Soare, din comuna Fântânele, a luptat în Franța „Sunt mândru că am ajuns să reprezint România. Nu renunțați la visurile voastre!“ (galerie foto)

ro

20 Jan, 2020 00:00 4934 Marime text

Florin Soare, un tânăr luptător (în vârstă de 19 ani) din comuna constănţeană Fântânele, a urcat în ring într-o gală desfăşurată în Franţa, la Brest, UFN (Ultimate Fight Night), în care l-a întâlnit pe redutabilul Xavier Bastard, un francez cu origini coreene, specialist în Muay Thai (box thailandez), sport pe regulile căruia s-a disputa lupta dintre cei doi.


Boxul thailandez nu îi este familiar lui Florin Soare, el luptând până acum, atât în ţară, cât şi în străinătate, pe reguli de K-1. În plus, Xavier Bastard, la cei 35 de ani ai săi, este mult mai experimentat decât sportivul din Fântânele şi are un palmares impresionant. Bastard a început Muay Thai la 16 ani. În 2007, a devenit campion al Franţei (la categoria -60 kg), iar în 2010 a ieşit campion european, sub egida WPMF (la categoria -60 kg) şi a WPKA (la categoria -63,5 kg). În 2011, a devenit campion intercontinental pe reguli K1 (-60 kg) şi vicecampion mondial WPMF (-60 kg), iar în 2012 a cucerit titlul de campion mondial WPMF (-60 kg). Cu toate acestea, Florin Soare (care este originar din Fântânele şi face sport de contact de trei ani, sub bagheta lui Radu Medeleanu) a acceptat lupta, pe regulile pe care Xavier Bastard le cunoaşte atât de bine şi pe terenul francezului.


Potrivit Wikipedia, „Muay Thai sau boxul thailandez, sport naţional thailandez, este un stil de lupta derivat din artele marţiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii. Muay Thai, tradus mai larg, înseamnă modul de a lupta om la om fără arme al thailandezilor. În ultima vreme, termenul a dobândit o conotaţie de «sport sângeros», «luptă brutală» sau chiar «luptă fără reguli», lucru destul de adevărat cu numai câteva generaţii în urmă“.


Muzică românească în faţa a 4.000 de spectatori


Victoria din gala de la Brest i-a aparţinut lui Bastard, la decizie, dar luptătorul de la Viitorul Fântânele nu s-a făcut de râs. „Din păcate, am pierdut la decizie. Asta este viaţa, mergem înainte fără scuze. Felicităm adversarul. A fost prima dată când am luptat pe reguli de Muay Thay şi nu este la fel ca în K-1, dar nu-i nimic. Vă mulţumim că sunteţi aproape de noi! Suntem mândri că a sunat muzică românească în faţa celor 4.000 de persoane (n.r. melodia pe care a intrat Florin Soare în ring). Cum să nu fiu mândru când un sportiv dintr-o comună aşa de mică ajunge să lupte în doar trei ani în toată Europa. Culegem ce am semănat. Sunt mândru de Florin Soare. Luptaţi pentru visul vostru, aşa cum a făcut-o acest băiat. A ajuns într-unul dintre cele mai importante evenimente din Europa datorită muncii pe care o face zi de zi. Felicitări, puştiule, mă bucur că ai rămas acelaţi de acum trei ani, cu aceleaşi obiective. Uite că, încet-încet, visurile acelea de care vorbeam devin realitate“, a spus Radu Medeleanu.

 

Nu am pierdut nimic“



„Pot spune că sunt fericit, indiferent de rezultat. Chiar dacă acesta nu a fost în favoarea noastră, nu am pierdut nimic, ba, din contra, chiar am câştigat, Mă simt dator să mulţumesc acelor persoane care au fost lângă noi în noaptea meciului disputat în Franţa. În primul rând, antrenorului meu, Radu Medeleanu, datorită căruia am ajuns unde am ajuns. În acest drum frumos îl avem aproape pe domnul Telu, care ne susţine de fiecare dată când este nevoie. Vreau să-i mulţumesc şi managerului Mircea Cernat, prin care avem posibilitatea să luptă, în toată Europa, în ţări precum Franţa, Italia, Spania sau Olanda. Ne bucurăm enorm că are încredere în noi. Sper ca, pe viitor, să-l pot răsplăti aşa cum merită, prin rezultatele obţinute“, a spus printre altele, Florin Soare.
A trăit mulţi ani în străinătate, unde a şi luptat
Sportivii de la Viitorul Fântânele au participat la mai multe evenimente de sport de contact, dar gale s-au organizat şi la Fântânele.


„Sponsorul nostru, inginerul Telu Voicu, din Fântânele, ne susţine în cariera noastră sportivă, acoperind de nenumărate ori deplasarea, cazarea şi parte din burse la unele turnee. Datorită lui şi Primăriei Fântânele am ajuns să luptăm la cel mai înalt nivel. Le mulţumim şi lui Mircea Cernat, şi lui Alin Fălcuşan“, a precizat Radu Medeleanu. Acesta este născut la Fântânele, dar a trăit mulţi ani în străinătate, unde a şi luptat. În 2016, s-a întors acasă, iar la scurt timp în cadrul AS Viitorul Fântânele s-a înfiinţat şi secţia de kickboxing.


De atunci, la Fântânele s-au organizat mai multe gale. La primul eveniment de acest gen, în 2017, a fost invitat şi celebrul luptător Andrei Stoica, cel care, între anii 2013 şi 2015, a deţinut titlul de campion mondial în promoţia Superkombat la categoria super cruiser (-95 kg)!


Vor să cucerească lumea cu un antrenament pe săptămână!


Florin Soare a mărturisit că, atunci când era mic şi se uita la meciuri de lupte la televizor, şi-a pus în gând să reprezinte şi el România. Iar visul i s-a împlinit. „Și la Fântânele se face performanţă. Chiar dacă este o comună mică, avem tot ce ne trebuie. În primul rând, un antrenor, care este greu de găsit în ziua de azi. Păcat că, la noi, mai sunt sportivi sau sportive care vor să cucerească lumea cu o zi de antrenament pe săptămână! Greşit! Doar prin muncă vor veni şi rezultate pe măsură. Sunt mândru că am ajuns să reprezint România, asa cum am visat când mă uitam la televizor, la Daniel Ghiţă de exemplu. Visam să ajung şi eu în lume, să lupt în străinătate, şi uite că deja visurile devin realitate. Aşa, ca un sfat, nu renunţaţi la visurile voastre. Ele devin realitate, mai devreme sau mai târziu, dar munciţi şi munciţi. Vă pup şi vă iubesc! Ne vedem pe 8 martie, la Bucureşti, în arenele Colosseum Turnament! Ossu!“, a menţionat Florin Soare.


Sursa foto: Facebook (Radu Medeleanu)


Citeşte şi:

Florin Soare contra Xavier Bastard la Muay Thai! Un tânăr luptător din comuna Fântânele se duelează în Franţa cu un campion mondial (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii