Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriză „dulce“ în Anglia pentru Simona Halep „Sunt atât de fericită să mă întorc la Londra!“

ro

23 Jun, 2021 00:00 3532 Marime text

 
  • Clasată pe locul trei în clasamentul mondial, Simona Halep vine după o perioadă mai lungă de pauză, fără meciuri oficiale, din pricina unei accidentări serioase.
  • În acest an, întrecerea de la Wimbledon se va desfășura în perioada 28 iunie - 11 iulie.
  • Accidentarea la gambă a împiedicat-o pe Simona să participe la turneele de la Roland Garros și Bad Homburg.    
 
Simona Halep a ajuns la Londra, pentru turneul de la Mare Șlem de la Wimbledon, iar, la sosire, a avut parte de o surpriză…dulce din partea britanicilor, o prăjitură în formă de teren de tenis.
 
Campioanei din Constanța, care e ultima câștigătoare a turneului londonez, în 2019, i-a plăcut mult cadoul și a postat imagini pe rețelele de socializare. „Ce primire! Mulțumesc, Wimbledon! Sunt atât de fericită să mă întorc la Londra!“ și „Ce priveliște! Ce prăjitură! Mulțumesc, Wimbledon!“, au fost mesajele Simonei. În 2020, turneul de la Wimbledon nu s-a desfășurat, din pricina pandemiei de coronavirus, iar în 2019 Simona a dispus în finală de americanca Serena Williams, scor 6-2, 6-2. În acest an, întrecerea se va desfășura în perioada 28 iunie - 11 iulie.
 

A ratat Roland Garros
 
Clasată pe locul trei în clasamentul mondial, Simona Halep vine după o perioadă mai lungă de pauză, fără meciuri oficiale, din pricina accidentării serioase (ruptură musculară profundă la gamba stângă) suferită la turneul de la Roma, pe 12 mai. Aceste probleme medicale au împiedicat-o pe constănțeancă să participe la turneul de la Roland Garros, întrecerea fiind una dintre favoritele ei. „Cu inima grea, anunţ retragerea mea din turneul de la Roland Garros anul acesta. Din păcate, accidentarea de la gamba mea stângă necesită un timp mai mare de refacere, iar perioada până la turneu este prea scurtă. Imposibilitatea participării mele la un turneu de Grand Slam este împotriva tuturor aspiraţiilor mele ca sportivă, dar este decizia potrivită, singura pe care o pot lua. Faptul că nu pot fi la Paris mă întristează, dar mă concentrez pe recuperare, sunt pozitivă şi mă voi întoarce pe teren cât de repede se poate, fiind refăcută. Roland Garros 2022, vin! A bientot!”, a fost mesajul campioanei din Constanţa postat pe pagina ei de Facebook.  
 

„Sunt gata să înfrunt ce urmează“
 
După perioada de recuperare, Simona a revenit la antrenamente la începutul acestei luni. „Primele mele lovituri după trei săptămâni și jumătate. Simt de parcă am fost departe de terenul de antrenanent chiar mai mult, întrucât mi-a lipsit foarte mult jocul. Dar această perioadă a fost cea mai bună, mi-a arătat sentimentele mele pentru tenis şi cum mă simt atunci când nu pot juca. Iubesc acest sport şi acum înțeleg de ce am trăit pentru tenis atâţia ani și de ce m-am simțit atât de bine să fiu sportiv profesionist la cel mai înalt nivel. Bineînţeles că nu e ușor să fii acolo, obosești mental şi emoţional şi acum înţeleg cât de puternică am fost. Când te accidentezi înainte de turneul tău favorit, unde ai jucat cel mai bun tenisul al tău și unde ai participat zece ani la rând, te simţi foarte tristă și te întrebi: «De ce mi se întâmplă mie asta?». După câteva săptămâni, am înțeles că asta s-a întâmplat pentru mine! Așa că acum vreau să accept orice provocare cu care mă confrunt. Nu știu dacă sunt recuperată complet fizic, dar ce știu e că sunt gata să înfrunt ce urmează. Vă mulțumesc mult tuturor pentru sprijinul acordat pe drumul meu”, este mesajul Simonei Halep.
 

„Abia aștept să evoluez în fața fanilor“
 
Primul turneu de după reluarea pregătirii urma să fie cel de la Bad Homburg (Germania, 20 - 26 iunie), desfășurat pe iarbă. Pentru Simona, era competiția pregătitoare pentru Wimbledon (cfare se joacă pe aceeași suprafață), iar sportiva din Constanța era bucuroasă că va reveni pe teren. „Bună! Am câteva vești bune pe care vreau să vi le spun. Sunt foarte entuziasmată să anunț că voi juca la prima ediție a turneului de la Bad Homburg. Abia aștept să evoluez în fața fanilor. Ne vedem în curând!“, a fost mesajul Simonei. Turneul din Germania, de categoria WTA 250, este dotată cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari.
 

„Îmi doresc mult să joc la Wimbledon“
 
În cele din urmă, Simona a decis să nu joace nici la Bad Homburg, menajându-se (din pricina gambei) pentru Wimbledon. „Sunt aici la Bad Homburg, este un loc foarte frumos. Vreau să anunţ că nu voi juca săptămâna aceasta, deoarece gamba mea nu este încă pregătită pentru o competiţie. Îmi pare rău şi sunt tristă din această cauză, deoarece este un loc frumos, iar în acelaşi timp aş vrea să le mulţumesc tuturor celor de aici, pentru că sunt condiţii extraordinare şi m-am simţit bine aici. Voi continua să mă antrenez, pentru că îmi doresc mult să joc la Wimbledon, dar în acest moment trebuie să am grijă de corpul meu şi să fiu atentă cum decurge recuperarea“, a transmis Simona pe contul său de Twitter.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook și Instagram (Simona Halep)
 

Citește și:
 
Simona Halep, cerută în căsătorie de Toni Iuruc
 
Simona Halep, din nou la antrenamente
„Te întrebi - «De ce mi se întâmplă mie asta?»”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii