Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suporterii FC Farul vor să preia ei clubul de la Giani Nedelcu şi să încerce să-l salveze (galerie foto)

ro

29 Jul, 2016 00:00 6963 Marime text


Respingând din start la Constanţa o nouă echipă de fotbal în locul FC Farul, „clona“, aşa cum numesc ei eventuala formaţie rezultată din colaborarea cu ACS Berceni, suporterii legendarului club constănţean caută în continuare soluţii pentru menţinerea în viaţă a echipei „alb-albastre“.

Întrucât, până în prezent, din diferite motive, nu s-a ajuns la niciun acord prin care datoriile FC Farul, cifrate la 700.000 de euro, să fie plătite, fanii constănţeni se gândesc şi la următoarea soluţie: să reuşească să preia ei FC Farul de la Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director, iar apoi să atragă oameni şi să-l salveze împreună.

Întâlnire cu Constantin Frăţilă

„FC Farul este în faliment şi termenul de 3 octombrie pare capătul unei lungi suferinţe. Ne-am chinuit în toţi anii aştia de când a plecat Bosînceanu. Mulţi l-au injurat, iar eu voi spune ori de câte ori voi avea ocazia: Bosînceanu a fost singurul care a investit la Farul. Acum, după ce ne-au umilit toate satele, tot nu vrem să cedăm. Şansa de a salva clubul de la faliment este infimă. Nu vom ceda! Singurul care ne mai poate salva este Giani Nedelcu. Nu are bani, dar ne poate salva dacă ne donează clubul. El spune că îl sună pe Constantin Frăţilă şi îl cred. Ceea ce ştiu eu este însă altceva. Că cei care voiau să investească la Farul l-au aşteptat de atâtea ori să vină la întâlniri şi că nu s-a dus. Acum Frăţilă nici măcar nu mai are numărul lui Giani. Soluţia ar fi ca să reuşim noi, suporterii, să preluăm clubul şi să încercăm, în disperare de cauză, să atragem oameni care să ne ajute să îl salvăm împreună. Cu condiţia ca, dupa salvare, suporterii să aibă în permanenţă un om în Consiliul de Administraţie. În acelaşi timp, Constantin Frăţilă pare să aibă un alt proiect. Am discutat pentru o eventuală întâlnire a suporterilor cu el. A rămas să ne vedem luni sau marţi. Proiectul lor nu ştiu ce conţine! Vreau însă să le transmit tuturor un mesaj clar: Nu susţin decât Farul! Un nu hotărât clonelor!”, a postat pe Facebook Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean.

„Vrem să avem noi şansa să ne salvăm clubul“

Anunţul că FC Farul va fi înscrisă în Liga a 3-a nu le-a schimbat fanilor hotărârea, care se arată în continuare decişi să se implice direct în salvarea clubul. „Până să ne desfiinţăm, mai suntem trimişi încă o dată la podea! Giani Nedelcu, dă-ne nouă clubul şi pleacă! Am trăit umilinţe după umilinţe de când eşti la Farul. Te rugăm să faci un gest faţă de suporterii farişti şi să ne dai nouă clubul! Am avut mereu parte de umilinţe de când este Giani patron, dar acum nimic nu mai contează. Vrem să avem noi şansa să ne salvăm clubul. Şansele de a salva noi, suporterii, clubul ar fi infime. Noi nu avem bani de pus, dar, mergând din uşă în uşă, putem spera că îi vom strânge. «Dacă lupţi, poţi să pierzi, dacă nu lupţi, ai pierdut deja!». Nu avem garanţia că vom reuşi, dar ne-am săturat de vrăjeli!“, a postat pe Facebook Sorin Mihăilescu, cel care a lansat apoi întrebarea: „Dacă ne dă Giani echipa, sunteţi dispuşi să veniţi lângă noi şi să încercăm împreună să salvăm simbolul acestui oraş?”.

„Avem nevoie să fim uniţi”

Ulterior, suporterul a revenit cu noi informaţii: „Am promisiunea lui Giani Nedelcu că, dacă strângem cei 700.000 de euro până pe 1 octombrie (într-un cont care să aparţină suporterilor), ne dă clubul! Încercăm? Avem nevoie să fim uniţi. Va fi un cont care să conţină sumele depuse, la vedere. În cazul în care nu strângem toată suma, banii vor fi restituiţi exact cu ceea ce s-a depus. Merită să încercăm!”. Aseară, fanii aşteptau ca Giani Nedelcu să le dea şi hârtie oficială pe baza acestei promisiuni.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii