Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suporterii Farului, în conflict cu stewarzii „Nu mai avem voie să strigăm «România, România!» în ţara noastră?”

ro

17 Mar, 2014 00:00 2546 Marime text
Oficialii meciului de fotbal FC Farul - Unirea Slobozia au atras atenţia în două rânduri, pe parcursul reprizei a doua, că opresc partida dacă fanii Farului nu încetează cu scandările îndreptate împotriva etniei maghiare şi a Ungariei, de genul „Afară, afară, cu ungurii din ţară!”. Observatorul de joc, Alexandru Stici, din Bucureşti, a cerut ca fanilor să li se transmită şi de către crainicul stadionului că partida va fi întreruptă în caz că scandările continuă. Mesajul solicitat a venit de la staţia de amplificare a stadionului de două ori, pentru că şi arbitrul Iulian Dima a cerut aceasta, în minutul 67. Cu cinci minute mai devreme, stewarzii de la meci urcaseră între suporterii de la tribuna a doua.

Fanii Farului spun însă că ei au scandat întâi „România, România!” şi abia apoi au strigat lozinci anti-maghiare, după ce stewarzii le-au interzis prima scandare. „Oamenii de ordine ne-au cerut să nu mai strigăm «România, România!», ceea ce nu ni s-a părut în regulă. Ni s-a zis că se interpretează, că e o mare sărbătoare a Ungariei. Ce e anormal însă dacă strigi numele ţării tale, în ţara ta? Nu mai avem voie? Abia apoi am scandat contra Ungariei şi a etniei maghiare, iar stewarzii au intrat între noi, existând bruscări reciproce”, a declarat unul dintre suporterii Farului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sibianul 16 Mar, 2014 23:55 Asta e Tara in care traim din pacate, daca nu ne trezim odata cu totii ne vor calca ungurii in picioare